ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΩΝ 25-30 ευρώ έχουν πέσει φέτος οι τιμές των πιο φθηνών δωματίων σε διάφορες περιοχές της χώρας, ακόμα και για την περίοδο αιχμής κοντά στον Δεκαπενταύγουστο.

Αυτό διαπιστώνει κάποιος, αναζητώντας δωμάτια μέσω Διαδικτύου σε όλη τη χώρα για την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου και τις αρχές Αυγούστου.

Σε ορισμένες περιοχές, όπως τη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης, μια έρευνα ήταν αρκετή για να δείξει ότι οι τιμές είναι χαμηλότερες ακόμα και από 25 ευρώ τη βραδιά στα φθηνότερα καταλύματα. Το μυστικό για να βρεθούν οι «ευκαιρίες», υποστηρίζουν στελέχη της αγοράς, βρίσκεται στην έρευνα αγοράς μέσω Διαδικτύου, όπου «ανεβάζουν» -πλέον- τις τιμές τους στη συντριπτική πλειονότητά τους ξενοδοχεία και επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων.

Η ευελιξία στις μέρες άφιξης και αναχώρησης στο κατάλυμα θεωρείται στρατηγικής σημασίας για το τελικό κόστος των διακοπών. Οπως εξηγούν παράγοντες της αγοράς, αν οι πελάτες είναι διατεθειμένοι να μεταθέσουν μια-δυο μέρες πριν ή μετά την έναρξη των διακοπών τους μπορούν να επωφεληθούν από τα «κενά» που έχουν πολλά ξενοδοχεία στις κρατήσεις τους και να βρουν δωμάτια σε πολύ καλές τιμές. Η τάση, αναφέρουν στελέχη της αγοράς, είναι οι Ελληνες (όπως άλλωστε κάνουν και οι ξένοι) να «σπάνε» τις διακοπές τους σε διήμερα, τριήμερα ή τετραήμερα. Οσοι, όμως, αποφασίσουν να κάνουν κράτηση για περισσότερες από επτά νύχτες, μπορούν να διαπραγματευτούν πολύ καλύτερη τιμή.

Διαθέσιμα δωμάτια υπάρχουν και σε τιμές 30-35 ευρώ, ενώ ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός ξενοδοχείων και επιχειρήσεων ενοικιαζόμενων δωματίων προσφέρουν δωμάτια σε τιμές 40-50 ευρώ. Με κόστος 280-350 ευρώ για μία βδομάδα παραμονής, υπάρχουν εκατοντάδες διαθέσιμα δωμάτια σε όλη τη χώρα.

Σε γραφεία ταξιδίων ή και απευθείας στα ξενοδοχεία, οι ενδιαφερόμενοι μορούν να αναζητήσουν «πακέτα» διαμονής μιας εβδομάδας που περιλαμβάνουν ημιδιατροφή ή και καλύπτουν όλα τα γεύματα και έξτρα παροχές (all inclusive). Τα πακέτα προσφορών ξεκινούν από τα 200 ευρώ ανά άτομο για επτά διανυκτερεύσεις σε καταλύματα δύο αστέρων, ενώ η τιμή ανεβαίνει στα 350 ευρώ το άτομο με ημιδιατροφή σε ξενοδοχεία τριών αστέρων και ανεβαίνει στα 400-500 ευρώ ανά άτομο σε καλές μονάδες τεσσάρων αστέρων.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook