Επικίνδυνη μεγάλης έκτασης καθίζηση συνέβη επί του οδοστρώματος της επέκτασης της οδού Λουδ. Παστέρ, στη Συνοικία Αγίας Αικατερίνης Ηρακλείου, με αποτέλεσμα χωματουργικό πολυμηχάνημα του Δήμου που εργαζόταν εκεί να πέσει μέσα, χωρίς ευτυχώς ο χειριστής να πάθει το παραμικρό.

Η αιτία που προκάλεσε το παραλίγο δυστύχημα, αφού λίγα εκατοστά δίπλα από την καθίζηση υπάρχει γκρεμός περίπου 20 μέτρων (!), ήταν η διαρροή σωλήνας νερού και το σαθρό του εδάφους από μπαζώματα. Μάλιστα κινδύνευσαν άνθρωποι αφού πλημμύρισαν τα σπίτια τους με αποτέλεσμα να κληθεί η πυροσβεστική υπηρεσία και επί ώρες να προσπαθεί να αντλήσει τα νερά.

Ευτυχώς, λίγα λεπτά νωρίτερα, σχολικό αυτοκίνητο που πήγε να διέλθει από το σημείο αυτό, την τελευταία στιγμή παρεμποδίστηκε η διέλευσή του από κατοίκους της περιοχής, με αποτέλεσμα να αποτραπεί μεγάλο τραγικό συμβάν.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της ομώνυμης Συνοικίας αμέσως παρενέβη, ενημερώνοντας τον Δήμαρχο κον Βασ. Λαμπρινό, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Εργων κον Χάρη Μαμουλάκη και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ κον Νίκο Φακουρέλη, οι οποίοι αμέσως  και χωρίς καθυστέρηση κατέφθασαν στον χώρο και έδωσαν άμεσες και κατά προτεραιότητα λύσεις, όπως το να ξεκινήσουν οι εργασίες της νέας διάνοιξης του δρόμου που θα ενώσει την Λουδ. Παστέρ με την Εμμ. Ξάνθου, με τη δημιουργία τοιχίου αντιστήριξης, όπως εξάλλου προβλέπεται και από την πράξη εφαρμογής του σχεδίου Πόλης, γεγονός που ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους κατοίκους και τον Πρόεδρο του Συλλόγου που το διεκδικεί επί σειρά ετών. 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος με ανακοίνωσή του, εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τον Δήμαρχο Ηρακλείου για την άμεση ανταπόκρισή του στο κάλεσμα του Συλλόγου, ώστε να διαπιστώσει ο ίδιος το μέγεθος της ζημιάς αλλά και για το μεγάλο ενδιαφέρον του για την περιοχή γενικότερα. Επίσης ευχαριστεί τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ κον Νίκο Φακουρέλη ο οποίος έμεινε στο χώρο αυτό επί πολλές ώρες και καθοδηγούσε τις εργασίες αποκατάστασης καθώς επίσης και τον Αντιδήμαρχο κον Χ. Μαμουλάκη για το συνεργείο της τεχνικής υπηρεσίας που έστειλε να ελέγξει την μεγάλη ζημιά στον συγκεκριμένο δρόμο. 

Γίνεται επίσης γνωστό ότι μετά από απαίτηση του Συλλόγου ο δρόμος αυτός πρέπει να κλείσει οριστικά αφού ούτως ή άλλως καταργείται και από το σχέδιο πόλης, λόγω της επικινδυνότητάς του και συστήνεται σε οδηγούς και πεζούς να τον αποφεύγουν μέχρι την ολοκλήρωση της διάνοιξης του νέου δρόμου.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook