Κάλεσμα στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας στις 22 Οκτωβρίου, στα πλαίσια των πανελλαδικών κινητοποιήσεων απευθύνει η ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου.

Στη  ανακοίνωση αναφέρεται:

“Συνάδελφε επαγγελματία, έμπορε, βιοτέχνη, αυτοκινητιστή

Με τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεσμευμένη στο τρίτο και πιο βάρβαρο μνημόνιο που ξηλώνει ότι έχει απομείνει όρθιο από τα λαϊκά δικαιώματα, «επιτίθεται» ευθέως στους εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικροεπαγγελματίες δίνοντας σε όλους εμάς την χαριστική βολή.

Δεν πρόκειται για εκσυγχρονισμούς που θα φέρουν την «ανάπτυξη» για όλους, αλλά για διαρθρωτικές αλλαγές που στοχεύουν στο «νοικοκύρεμα» της αγοράς, στην εξασφάλιση των προϋποθέσεων που θα επιτρέψουν στις μεγάλες επιχειρησεις, τις πολυεθνικές να κάνουν μόνοι τους παιγνίδι μέσα σε κάθε κλάδο της οικονομίας.

Τι φέρνει το τρίτο μνημόνιο?

Αλλαγές στη φορολογία με αύξηση στο 29% από το πρώτο ευρώ, προκαταβολή φόρου στο 100%, ιδιαίτερα αυστηρές ποινές ακόμη και για μικρές οφειλές προς το δημόσιο, παγιοποίηση του επαίσχυντου χαρατσιού που έχουν ονομάσει «φόρο επιτηδεύματος», της ακόμη πιο επαίσχυντης λεγόμενης «εισφοράς αλληλεγγύης», μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ για κάθε είδους ακίνητη περιουσία. Κατασχέσεις εξπρές για κάθε μικροοφειλέτη του δημόσιου ακόμη και αν είναι αδύνατο να πληρώσει εξαιτίας αντικειμενικών δυσκολιών.

Αυξάνουν τις εισφορές στον ΟΑΕΕ με βάση «αντικειμενικά κριτήρια», ενώ κουβέντα δεν κάνουν για όσα έχουν κλαπεί από το ταμείο μας τα προηγούμενα χρόνια.

Οδηγούν το ασφαλιστικό σύστημα σε διάλυση, αυξάνουν τα όρια ηλικίας με προοπτική τα 70 χρόνια, μειώνουν κατακόρυφα τις συντάξεις, μετατρέπουν την σύνταξη σε  φιλοδώρημα. Όσοι βγουν από εμάς στην σύνταξη μετά το 2020 θα έχουν να λαμβάνουν κατά μέσο όρο 320 ευρώ το μήνα ανεξάρτητα των χρόνων στο επάγγελμα η την καταβολή εισφορών.

Αλλάζουν τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις κάνοντας ακόμη πιο αυστηρούς τους όρους.«Πετούν» ουσιαστικά έξω από τη ρύθμιση όσους αδυνατούν να καλύψουν ταυτόχρονα και τις τρέχουσες και άλλες οφειλές τους, αυξάνουν το επιτόκιο πληρωμής ενώ μειώνουν αυθαίρετα τον αριθμό δόσεων με βάση πάλι κάποια «αντικειμενικά» κριτήρια.

Συνάδελφε

Όλα αυτά τα προαπαιτούμενα δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, είναι δεσμεύσεις που έρχονται από τα προηγούμενα μνημόνια, υλοποιούνται μέσω του τρίτου που ΣΥΤΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΝΔ ψήφισαν. Εφαρμόζονται επειδή το απαιτούν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που έχουν διακαή επιθυμία τους να πετάξουν έξω από το «καναβάτσο» την μεγάλη μάζα των μικροεπαγγελματιών.

Οι συνδικαλιστικές μας ηγεσίες, τόσο σε επίπεδα συνομοσπονδιών, όσο και σε επίπεδο τοπικών φορέων (ομοσπονδιών, σωματείων, συλλόγων), έχουν καθήκον να οργανώσουν την αντεπίθεση, των χιλιάδων αυτοαπασχολουμένων και μικροεπαγγελματιών στα βάρβαρα μέτρα, στην λαίλαπα που έρχεται. Είναι ανάγκη να ανατραπούν  τακτικές  ευνουχισμού του συνδικαλιστικού μας κινήματος, της «σιγής  νεκροταφείου» που επικρατεί στα σωματεία, να ανατραπούν  τακτικές που γεννούν την  ηττοπάθεια και τον συμβιβασμό απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές που μας εξοντώνουν.

Συνάδελφε

Σε καλούμε τώρα να δώσουμε απάντηση στην φοροκαταιγίδα, στην διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, στην διάλυση της υγείας, παιδείας, στην πλήρη ποινικοποίηση της επαγγελματικής μας ζωής. Μόνη απάντηση μπορεί να είναι η αγωνιστική δράση μαζί με τους εργαζομένους, τους μικρομεσαίους αγρότες που οδηγούνται όπως και εμείς στο ξεκλήρισμα. Τους νέους που απολαμβάνουν το «προνόμιο» της υψηλής ανεργίας, τις γυναίκες που βιώνουν ακόμη πιο χειρότερες διακρίσεις στους χώρους δουλειάς ως αποτέλεσμα του τσακίσματος των εργασιακών σχέσεων που έφεραν τα μνημόνια.

Σε καλούμε να ξεπεράσουμε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, με συσπείρωση στις Επιτροπές Αγώνα, στην ΠΑΣΕΒΕ, σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση. Καμία ανοχή στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση κατ’ απαίτηση των μονοπωλίων, με μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους.

Μόνο η ενιαία αντιμονοπωλιακή πάλη όλων των λαϊκών στρωμάτων που υποφέρουν, μπορεί να βάλει φρένο, να σταθεί εμπόδιο στον  Αρμαγεδδώνα του σφαγιασμού του λαού μας.

Όλοι οι δρόμοι δοκιμάστηκαν, τώρα να δοκιμάσουμε και τη δική μας δύναμη.

Ένας για όλους και όλοι για έναν. Ενισχύουμε τα σωματεία μας, τις επιτροπές αγώνα!!! Κοινό μέτωπο με τις αγωνιστικές δυνάμεις των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για την ανατροπή της αντιλαϊκής – αντιμονοπωλιακής πολιτικής.

Με τις δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ , ενισχύουμε το δρόμο της ρήξης με το μεγάλο κεφάλαιο και την κυριαρχία του, με την Ε.Ε. και τις κυβερνήσεις τους.

Μαζί με τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα δίνουμε τη δική μας απάντηση.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Κατάργηση του 26%. ΟΧΙ στην αύξηση της προκαταβολής και του Φ.Π.Α
Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Καμία μείωση κύριας και επικουρικής σύνταξης. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στον ΟΑΕΕ.
Κατάργηση των νόμων που επιταχύνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
ΟΧΙ στις ρυθμίσεις που απελευθερώνουν επαγγέλματα προς όφελος των μονοπωλίων.

 

Μην περιμένεις άλλο «σωτήρες», δεν υπάρχουν. Πάρε τη θέση σου στον αγώνα, πύκνωσε τις γραμμές του μαχόμενου αντιμονοπωλιακού πόλου συσπείρωσης των αυτοαπασχολούμενων, της ΠΑΣΕΒΕ.

Πάρε μέρος στην κινητοποίηση που καλεί το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ στις 16 Οκτωβρίου 7 μμ, στην Πλατεία Ελευθερίας, σαν μια πρώτη απάντηση στην βαρβαρότητα του τρίτου μνημονίου.

Όλοι στα πανελλαδικά συλλαλητήρια που καλεί το ΠΑΜΕ στις 22 Οκτωβρίου στην Πλατεία Ελευθερίας ως κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προς την πανελλαδική απεργία στις 12 Νοεμβρίου.

Μπορούμε να ακυρώσουμε τα μνημόνια και τη λαοκτονα πολιτική που τα συνοδεύει, στην πράξη.”

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook