Με την συμμετοχή των 18 από τα 22 σωματεία που έχει στη δύναμη της πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στα γραφεία της ΕΚΑΣΚ η ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης. 
Ένα από τα βασικά ζητήματα συζήτησης που βρισκόταν στα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν η διαγραφή των οφειλών της ΕΚΑΣΚ προς τα Σωματεία ύψους 185.000 ευρώ που αφορούσαν χρήματα από μετακινήσεις προς τις ομάδες του νησιού. 
Το θέμα αυτό τέθηκε σε ψηφοφορία και με 16 θετικούς ψήφους μία λευκή και μια κατά υπερψηφίστηκε να διαγραφούν αυτά χρέη της ΕΚΑΣΚ προς τα σωματεία της Κρήτης. 
Ένα άλλο ένα σημαντικό ζήτημα που συζητήθηκε στη σημερινή γενική συνέλευση της ΕΚΑΣΚ ήταν η έκκριση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού που ψηφίστηκε ομόφωνα ενώ τη συνέλευση μονοπώλησε θα λέγαμε και το θέμα με το άνοιγμα της προηγούμενης διοίκησης το οποίο έφτασε τα 280.000 ευρώ. 
Στον Ισολογισμό της ΕΚΑΣΚ μέχρι τις 30-6-2011, αναφέρεται ότι το ποσό των οφειλών της ΕΟΚ προς την ΕΚΑΣΚ που αναφερόταν στον Ισολογισμό του 2010 της προηγούμενης διοίκησης, ύψους περίπου 148.000€, ήταν πλασματικό και συνεπώς, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ Μιχάλης Δασκαλάκης, το έλλειμμα που άφησε το προηγούμενο ΔΣ δεν ήταν 131.000€ αλλά περίπου 280.000€.
Μάλιστα παρουσιάστηκαν και τιμολόγια που είχαν κόψει παλιά μέλη των προηγούμενων διοικήσεων της ΕΚΑΣΚ για προμήθεια αγαθών κάτι που δεν προβλέπεται από τον αθλητικό νόμο. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν ξεκινήσει το διαδικαστικό μέρος της γενικής συνέλευσης της ΕΚΑΣΚ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παύλου Βαρζακιάν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook