Σε 34.560 ανέρχονταν οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν έως τις 8 Ιουνίου για την υπαγωγή στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ\’ Οίκον», σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Από τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί, οι 15.863 έχουν λάβει προέγκριση, ενώ οι ολοκληρωμένες αιτήσεις που συνοδεύονται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά ανέρχονται σε 8.743.
Τα στοιχεία για το πρόγραμμα διαβιβάστηκαν στη Βουλή, μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Χατζηδάκη, ο οποίος είχε καταγγείλει ταλαιπωρία των πολιτών που θέλουν να βελτιώσουν ενεργειακά τις κατοικίες τους, διότι δεν έχουν ακόμη εκταμιευτεί τα χρήματα.

«Οι πόροι του προγράμματος είναι άμεσα διαθέσιμοι στο Ταμείο Χαρτοφυλακίου του \”Εξοικονομώ κατ\’ Οίκον\” και η εκταμίευση χρημάτων προς τους ωφελούμενους γίνεται μετά την έκδοση σχετικής απόφασης υπαγωγής και την υπογραφή δανειακής σύμβασης του ωφελούμενου με τη συνεργαζόμενη τράπεζα», αναφέρει στην απάντηση του ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Όπως διευκρινίζει, «το πρόγραμμα προβλέπει προκαταβολή ύψους 30% του προϋπολογισμού του έργου και εκταμίευση του υπολοίπου μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook