Η αναρχική καμπάνια διεθνιστικής αλληλεγγύης «Τρεις Γέφυρες», σε συνεργασία με την IFA-IAF (Διεθνής των Αναρχικών Ομοσπονδιών) διοργανώνει την Μεσογειακή Αναρχική Συνάντηση η οποία ξεκίνησε από τις 9 Οκτωβρίου σε διάφορες πόλεις της χώρας και κορυφώνεται το τριήμερο Παρασκευή 16 έως και την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στα Χανιά.

Όπως αναφέρεται σε ανακοινώσεις σκοπός της Μεσογειακής Αναρχικής Συνάντησης είναι η άμεση επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών των αναρχικών που ζουν και δρουν γύρω από τη λεκάνη της θάλασσας της Μεσογείου. 

Μεταξύ των θεμάτων που συζητούνται  είναι το  μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα, η απειλή του θρησκευτικού φονταμενταλισμού, ο αγώνας για το δημοκρατικό συνομοσπονδισμό στις κουρδικές περιοχές, η οικονομική κρίση, η ανεργία και η φτώχεια, η άνοδος του εθνικισμού στα Βαλκάνια κ.α.

Την Τετάρτη στο Ηράκλειο έγινε εκδήλωση συζήτηση με θέμα «ΑΟΖ – ενέργεια και γεωπολιτική»

Σήμερα  Πέμπτη στις 7μμ  στο Ρέθυμνο έχει προγραμματιστεί εκδήωση-συζήτηση με θέμα :«Κίνημα, οργάνωση και αντίσταση σε Τουρκία,Ελλάδα και Κύπρο» στο Στέκι πολιτιστικών ομάδων Πανεπιστημίου, Νικηφόρου Φωκά 82 (μακρύ στενό).
 
 Το πρόγραμμα στα Χανιά:

Παρασκευή 16/10 ώρα 19:00 –  Πορεία «Ενάντια στα σύνορα-No Borders»  – Πλατεία Δημοτικής Αγοράς

Σάββατο 17/10 ώρα 21:00 –  «Ο αγώνας για τη δημοκρατική αυτονομία στις κουρδικές περιοχές σήμερα» .Aμφιθέατρο ΤΕΙ (Χαλέπα)

Κυριακή 18/10 ώρα 21:00 – « Η κατάσταση στην περιοχή της Κριμαίας και ο ρόλος της διεθνιστικής αλληλεγγύης» .Aμφιθέατρο ΤΕΙ (χαλέπα)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook