Με διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις σε εκκλησίες υποστηρικτές του 56χρονου προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες προσευχήθηκαν  για την ταχεία ανάρρωση του.  Οπαδοί του συγκεντρώθηκαν σε κεντρική πλατεία του Καράκας και κρατώντας ομοιώματα του Τσάβες, χόρεψαν και τραγούδησαν όλοι μαζί, ενώ στο Πετάρε -τη μεγαλύτερη φτωχογειτονιά της πρωτεύουσας- τελέστηκε λειτουργία με τους παριστάμενους να φωνάζουν ρυθμικά "Αγαπάμε τον Τσάβες".

"Σας βλέπω, σας ακούω, ζω μέσα από εσάς", τούς απάντησε εκείνος με μήνυμα που ανήρτησε από την Αβάνα στην ιστοσελίδα του στο Tweeter.

Ο Τσάβες εγχειρίστηκε στις 10 Ιουνίου και έκτοτε υποβάλλεται σε θεραπεία στην Κούβα. Είκοσι μέρες αργότερα παραδέχτηκε ότι πάσχει από καρκίνο, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό αν ο όγκος, που αφαιρέθηκε, έχει κάνει μεταστάσεις ή όχι. Αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις για το πότε θα επιστρέψει στη χώρα του,  εκφράζονται φόβοι ότι η θεραπεία του θα διαρκέσει πολλούς μήνες, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε "κενό εξουσίας", αφού ο ίδιος δεν έχει ορίσει κανένα διάδοχο.

"Θα βγει νικητής. Ζητάμε όλοι από το Θεό να του δώσει υγεία και δύναμη", δήλωσε 76χρονη οπαδός του, η οποία φορούσε το χαρακτηριστικό κόκκινο μπλουζάκι που έχει γίνει σήμα κατατεθέν των οπαδών του προέδρου.

 enet