Υπο το φάσμα της διακοπής στην ηλεκτροδότηση των αντλιοστασίων άρδευσης και ύδρευσης, βρίσκεται ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, μετά την – ουσιαστικά – αρνητική απάντηση της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ στην πρόταση του Οργανισμού για διακανονισμό της οφειλής που ανέρχεται σε 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ ζητά απο τον ΟΑΚ στο πλαίσιο του διακανονισμού να καταβάλλει ως προκαταβολή το 10% της οφειλής καθώς και εγγυήσεις για την αππρόσκποτη καταβολή και των υπολοίπων.

Σε διαφορετική περίπτωση, η ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει σε σταδιακή διακοπή της ηλεκτροδότησης και στα αντλιοστάσια του Οργανισμού, αρχής γενομένης απο την επόμενη Δευτέρα.

Το θέμα συζητήθηκε σήμερα στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΚ ΑΕ και εστάλη επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών, με την οποία του ζητείται να καταβληθούν οι πιστώσεις απο τις επιχορηγήσεις που είναι υποχρεωμένο το Υπουργείο να δίνει στον Οργανισμό.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται αύριο να υπάρξουν εξελίξεις στην κατεύθυνση εξομάλυνσης του προβλήματος που δημιουργήθηκε με την ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ.

Η απάνττηση της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ στο αίτημα του ΟΑΚ ΑΕ για διακανονισμό της οφειλής

 

Η επιστολή του ΟΑΚ στον Υπουργό Χρήστο Σπίρτζη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook