Θύελλα αντιπαράθεσης με φόντο την πρόσληψη υδρονομέων ξέσπασε στο Δήμο Φαιστού.

Πόλεμος έχει ξεσπάσει στο Δήμο Φαιστού με φόντο την πρόσληψη υδρονομέων καθώς ο πρώην δήμαρχος Μοιρών και νυν επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιώργος Αρμουτάκης κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου καταγγέλλοντας παραποίηση πρακτικών, ενώ ταυτόχρονα αφήνει ευθείες αιχμές κατά της δημάρχου Μαρίας Πετρακογιώργη για παραγκωνισμό συγκεκριμένων περιοχών.

Στην πρόταση μομφής ο κ. Αρμουτάκης υποστηρίζει πως υπήρξε παραποίηση των πρακτικών και πως άλλη κατανομή των 21 συνολικά θέσεων υδρονομέων ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο και άλλη κατανομή προέκυψε κατά τη σχετική απόφαση της δημοτικής Αρχής.

Σύμφωνα με τα όσα παρατίθεται στο κείμενο της καταγγελίας που συνυπογράφουν και οι δημοτικοί σύμβουλοι που μετέχουν στην παράταξη του κ. Αρμουτάκη

«Με την υπ\’ αριθμόν 125/20-04-2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η πρόσληψη ειδικών υδρονομικών οργάνων. Εφαρμόζοντας την παραπάνω απόφαση η κ. δήμαρχος εξέδωσε τη με αριθμό πρωτοκόλλου 17912/17-06-2011 πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για τις προσλήψεις υδρονομέων.

Καταγγέλλουμε ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δημοσιεύτηκε παραποιημένη σε ό,τι αφορά την κατανομή των θέσεων των υδρονομέων ανά δημοτική ενότητα», αναφέρει η πρόταση μομφής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης και συνεχίζει: «Συγκεκριμένα, στα χειρόγραφα και μαγνητοφωνημένα πρακτικά του Δ.Σ. αναφέρεται ρητά η πρόσληψη 10 υδρονομέων στη δημοτική ενότητα Τυμπακίου, 8 υδρονομέων στη δημοτική ενότητα Μοιρών και 3 στην ενότητα Ζαρού, με ομόφωνη απόφαση των παρόντων μελών του Δ.Σ. Αντ\’ αυτών η πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων πρόσληψης υδρονομέων μνημονεύει την απόφαση παραποιημένη και κατανέμει τις θέσεις ως εξής: 10 άτομα στη δημοτική ενότητα Τυμπακίου, 5 στην ενότητα Μοιρών και 6 στην ενότητα Ζαρού. Όλα τα παραπάνω θεωρούμε ότι ενέχουν δόλο και εξυπηρετούν σκοπιμότητες. Δεν είναι δυνατόν περιοχές όπως το Πετροκεφάλι, ο Κουσές, ο Λίσταρος και το Καστέλι να παραγκωνίζονται σκόπιμα και να μην εντάσσονται στη λίστα των αρδευόμενων περιοχών, αφού δεν προσλαμβάνονται υδρονομείς σε αυτές τις περιοχές. Δηλώνουμε ως παράταξη ότι, πέρα από την κατάθεση πρότασης μομφής, θα προχωρήσουμε περαιτέρω σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την αποκατάσταση της νομιμότητας».

Άμεση ήταν η απάντηση από τη δήμαρχο Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη, στην οποία αναφέρονται τα εξής

«Αντί της πρότασης μομφής η παράταξη της αντιπολίτευσης θα μπορούσε κάλλιστα να παραμείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Άλλωστε για το θέμα των υδρονομέων ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Επί της ουσίας η παράταξη του κ. Αρμουτάκη δε διαφοροποιείται απολύτως σε τίποτε.
Οι ίδιοι γνωρίζουν εξάλλου πως 21 άτομα προσλαμβάνονται στο Δήμο Φαιστού. Δεν υπάρχει τίποτε το μεμπτό, και θα μπορούσαν και οι ίδιοι να το διαπιστώσουν, παραμένοντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η πάγια τακτική αποχώρησης από τα θέματα δε βοηθά στη σωστή αντιμετώπιση των ζητημάτων. Θεωρώ πως δεν τίθεται θέμα δόλου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook