Ένα τριήμερο Φεστιβάλ - αφιέρωμα στους «Δημιουργούς της Περιφέρειας» διοργανώνει η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, με τη συμμετοχή του Ψαραντώνη και του Ross Daly.

Έτσι από την Πέμπτη έως το Σάββατο διακεκριμένοι μουσικοί που ζουν και εργάζονται μακριά από την Αθήνα παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε τρεις συναυλίες (Κεντρική αυλή, Πειραιώς 100, Γκάζι).
Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ οι τρεις συναυλίες θα δοθούν κατά σειρά από τους: Ψαραντώνη (Κρήτη), Χειμερινούς Κολυμβητές (Θεσσαλονίκη) και Ross Daly (Κρήτη), αλλά και μικρότερα μουσικά σχήματα, που το αθηναϊκό κοινό και οι ξένοι επισκέπτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν.

Φιλοσοφία του Φεστιβάλ

Η φιλοσοφία του Φεστιβάλ είναι να υπάρξει ένας ζωντανός διάλογος μεταξύ μουσικών της πρωτεύουσας και αξιόλογων δημιουργών της περιφέρειας, δίνοντας έμφαση στους ανθρώπινους εκείνους πυρήνες που γράφουν την ιστορία της πόλης τους.

Με το σκεπτικό αυτό, ο συνολικός χάρτης που θα διαμορφωθεί μέσα στο χρόνο, σκοπεύει να αποδείξει ότι η Ελλάδα αναπνέει καλλιτεχνικά σε όλη της την επικράτεια.

Το πρόγραμμα αναλυτικά

Αναλυτικά, την Πέμπτη θα συνυπάρξουν στη σκηνή ο Ψαραντώνης, το μουσικό σχήμα «Γιάλα», που γράφει τη δική του μουσική, γεφυρώνοντας την παράδοση με τη νέα σκηνή του ελληνικού τραγουδιού, η Ειρήνη Σακαλή και ο τροβαδούρος Γιώργος Μπάιλας, ο οποίος μπορεί να συλλαμβάνει νέες ιδέες στην ελληνική μουσική και να τις μετουσιώνει σε δημιουργία στον τόπο του.

Τη δεύτερη ημέρα, το Φεστιβάλ φιλοξενεί μια από τις μακροβιότερες μουσικές παρέες, αυτή των «Χειμερινών Κολυμβητών» από τη Θεσσαλονίκη. Μαζί τους, το συγκρότημα «Ώτα Ακούειν», από τη Σύρο, που με τον δημιουργό του - μαθηματικό Μιχάλη Λαμπρίδη, θα παρουσιάσουν έντεχνα και λαϊκά τραγούδια.

Την τελευταία βραδιά, το συγκρότημα «Νεύσις» από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, σηκώνει την αυλαία παίζοντας συνθέσεις του νεαρού Σοφοκλή Κοσκινά, που κινούνται σε ένα ιδιαίτερο ύφος με έντονα μεσογειακά χρώματα.

Το Φεστιβάλ θα κλείσει με την εμφάνιση του Ιρλανδού Ross Daly, του οποίου η δραστηριότητα αποτελεί ένα διαρκές, ζωντανό, ανοιχτό εργαστήριο για τους Έλληνες, αλλά και για τους ξένους κορυφαίους μουσικούς της Μεσογείου. Μαζί του στη σκηνή ο Βασίλης Ρακόπουλος, ο Zohar Fresco και η Κέλυ Θωμά.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του Φεστιβάλ έχει ο Θέμης Ροδαμίτης.

Ώρα έναρξης : 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ
Προπώληση: Metropolis, Public & Τεχνόπολις.