Με προσδοκίες για την όσο το δυνατόν καλύτερη παρουσία αναχωρεί το πρωί της Δευτέρας (4/7) από τα Χανιά με τελικό προορισμό το Βελιγράδι, η Άννα Ντουντουνάκη, προκειμένου να πάρει μέρος με την εθνική ομάδα κολύμβησης στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Σερβίας (6-10 Ιουλίου).

Η 16χρονη αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, η οποία αναμένεται να ζήσει την πρώτη της μεγάλη εμπειρία σε μία τόσο σπουδαία διοργάνωση, έχει προετοιμαστεί κατάλληλα τις τελευταίες εβδομάδες έτσι ώστε να πραγματοποιήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορες κούρσες στα αγωνίσματα των 50 και 100 μέτρων πεταλούδα, στα οποία πρόκειται να λάβει μέρος την ερχόμενη Παρασκευή (8/7) το πρωί, για τα προκριματικά.

Η Ντουντουνάκη δηλώνει… αγχωμένη, παράλληλα όμως είναι και αισιόδοξη ότι θα καταφέρει να κολυμπήσει αρκετά γρήγορα. «Νιώθω ότι έχω προετοιμαστεί σωστά όλο το προηγούμενο διάστημα μαζί με τον προπονητή μου, Κώστα Τζιλιβάκη, ο οποίος με βοήθησε πάρα πολύ. Είμαι ενθουσιασμένη που θα συμμετάσχω σε ένα τόσο σπουδαίο πρωτάθλημα και που αποτελώ μέλος της εθνικής ομάδας. Θέλω να πιστεύω ότι θα μπορέσω να κάνω καλές κούρσες τόσο στα 50 όσο και στα 100 μέτρα πεταλούδα!», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Μαζί με τη Ντουντουνάκη, στο Βελιγράδι αναμένεται να βρεθεί από την Τρίτη (5/7) και ο προπονητής του Ν.Ο. Χανίων, Κώστας Τζιλιβάκης, γεγονός που θεωρείται σίγουρο ότι θα αυξήσει την αυτοπεποίθηση της Χανιώτισσας κολυμβήτριας που καλείται να ανταγωνιστεί σχεδόν 100 αθλήτριες στα αγωνίσματα που θα συμμετάσχει. «Ο στόχος είναι ο μικρός τελικός. Δηλαδή, να μπορέσει η Άννα να είναι στους 16, αυτό βασικά με ενδιαφέρει σε πρώτη φάση» δηλώνει ο Κώστας Τζιλιβάκης, για να συνεχίσει: «πιστεύω ότι η Άννα μπορεί να είναι στον ημιτελικό κι από εκεί και πέρα, εφόσον καταφέρει και κάνει μία γρήγορη κούρσα, θα δούμε αν μπορέσει να είναι και στον τελικό που θα πρόκειται για μεγάλη επιτυχία. Το σημαντικό είναι ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση και είναι προετοιμασμένη και από ψυχολογικής πλευράς».