Ο Γιώργος Στόϊτσος και η Βερονίκη Ντουσάκη κατάφεραν να εξασφαλίσουν τα όρια για το πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης, συνδυάζοντας με επιτυχία τη συμμετοχή τους στους αγώνες «Μάχη της Κρήτης» που πραγματοποιήθηκαν το σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουλίου στο κολυμβητήριο Ηρακλείου. Και οι δύο αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Χανίων τα κατάφεραν στο αγώνισμα του ύπτιου, με το Στόϊτσο να σημειώνει χρόνο 1.13.88 στα 100μ. και την Ντουσάκη 2.45.37 στα 200μ.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα παιδιά που πήραν μέρος στους αγώνες, ο Μανόλης Σταυρουλάκης, η Άννα Χατζηδάκη, η Νικολέτα Κορωναίου και η Κατερίνα Φωκά, παρά την προσπάθειά τους δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τα όρια που επιζητούσαν.

Την προσπάθεια των αθλητών του Ν.Ο.Χ. στο Ηράκλειο επόπτευσε ο προπονητής κολύμβησης του Χανιώτικου Ομίλου και στενός συνεργάτης του Κώστα Τζιλιβάκη, Αποστόλης Γεωργιάδης, ο οποίος επισημαίνει ότι, «ήταν οι τελευταίοι αγώνες που πήραμε μέρος πριν το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Τα παιδιά προσπάθησαν όσο μπορούσαν, με τον Στόϊτσο και την Ντουσάκη να καταφέρνουν να πιάνουν τα όρια. Νομίζω πως η ομάδα είναι έτοιμη πια για το πρωτάθλημα. Τώρα θα ξεκουραστούμε και ευελπιστούμε, όπως έχει πει και ο Κώστας (σ.σ. Τζιλιβάκης), να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό».