Το τελευταία αντίο είπαν σήμερα κλήρος και πιστοί στον αγαπημένο Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου στον Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας στη Νεάπολη Λασιθίου

Το πρωί  τελέσθηκε τρισαρχιερατικό Συλλείτουργο, ιερουργούντων του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλης Πέτρας και Χερρονήσου, Ειρηναίου, του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγενίου και του Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου Ανδρέα .

Στις 12 το μεσημέρι εψάλη η εξόδιος ακολουθία και στη συνέχεια το σκήνωμα του κυρού Νεκταρίου ενταφιάστηκε στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού της Μεγάλης Παναγίας, παρουσία σύσσωμου του λαού και του κλήρου του Λασιθίου, αλλά και πιστών και κληρικών και απο την υπόλοιπη Κρήτη.

Επιθυμία του μακαριστού μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κυρού Νεκταρίου, την οποία διατύπωσε και στη διαθήκη του, ήταν να ταφεί δίπλα στο μητροπολιτικό ναό της Μεγάλης Παναγίας, στη Νεάπολη. Ο κυρός Νεκτάριος υπεραγαπούσε την Παναγία, το έδειχνε και το ομολογούσε σε κάθε περίσταση. Την επιθυμία του αυτή έκανε σεβαστή η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης και ο τάφος επενδυμένος από επεξεργασμένη, ντόπια πέτρα τον υποδέχτηκε.

Στις 3.00 το μεσημερι ολοκληρωθηκαν οι ομιλίες και η εξόδιος ακολουθία και ακολούθησε η λιτάνευση του σκηνώματος του Αοιδήμου Μητροπολίτη.


 
Φωτο από ΑΝΑΤΟΛΗ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook