Στην «κατάψυξη» έχει μπει η χώρα με τσουχτερό κρύο, βροχές, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους. Προβλήματα από την κακοκαιρία στη Ρόδο.

Για σήμερα, Σάββατο, προβλέπονται βροχές και χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση έως και 9 μποφόρ και η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε πτώση.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις περισσότερες περιοχές. Άνοιξε η πορθμειακή γραμμή Ρίο-Αντίρριο, ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Καβάλα για Θάσο. Με πλοία κλειστού τύπου γίνονται τα δρομολόγια από Κεραμωτή-Λιμένα Θάσου.

Από τον Αργοσαρωνικό δεν γίνονται τα δρομολόγια των ταχύπλοων για Πόρο-Ύδρα-Σπέτσες. Στο μεταξύ το «Νήσος Χίος» που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο Μυτιλήνη-Χίο-Πειραιά παραμένει δεμένο στο λιμάνι της Μυτιλήνης, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Οι επιβάτες πάντως που πρόκειται να ταξιδέψουν πριν αναχωρήσουν για τον προορισμό τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή με βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και θα πνέουν με ένταση έως 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.

Τσουχτερό θα είναι το κρύο και την ερχόμενη εβδομάδα με χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές και χιόνια. Οι άνεμοι που θα πνέουν στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 7 μποφόρ.

Προβλήματα από την κακοκαιρία

Στη Ρόδο, λόγω των βροχοπτώσεων, πλημμύρισαν σπίτια, παρασύρθηκαν αυτοκίνητα και σημειώθηκαν κατολισθήσεις.

Τα προβλήματα είναι πολύ έντονα από την περιοχή Αφάντου μέχρι τα Λάερμα.

Μάλιστα, ο Δήμος Ρόδου ζητά από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οι περιοχές του νησιού που επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις.

ιn.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook