Τελευταία ενημέρωση 13:50

Αναστάτωση έχει προκληθεί σε πολλές περιοχές της Κρήτης καθώς απο το πρωί συνεργεία του Διαχειριστή Διανομής Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ) προχωρούν σε διακοπές στην ηλεκτροδότηση λόγω οφειλών τόσο σε μεγάλα αντλιοστάσια του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, όσο και σε Δήμους του νησιού.

Μάλιστα στις 10 το πρωί εμφανίστηκε συνεργείο στο Δημαρχείο Κισσάμου με εντολή διακοπής στην ηλεκτροδότηση για δύο ώρες.

Όμως υπήρξε άμεση αντίδραση και επικοινωνία του Δημάρχου Θεόδωρου Σταθάκη με τις κεντρικές υπηρεσίες της επιχείρησης, καθώς,- όπως επεσήμανε ο κ.Σταθάκης στο Flashnews.gr – ο Δήμος έχει προβεί σε ρύθμιση και έχει ήδη καταβάλλει την προκαταβολή που απαιτείται.

Εντολή για διακοπή στην ηλεκτροδότηση έχει δοθεί και για τον Δήμο Σφακίων, ενώ ο Δήμαρχος Γιάννης Ζερβός είπε πως υπάρχει μια οφειλή, αλλά έχει ζητηθεί ρύθμιση με την καταβολή της προκαταβολής που ζητά η επιχείρηση.

Επίσης το πρωί διεκόπη προειδοποιητικά η ηλεκτροδότηση στον Δήμο Μυλοποτάμου, ενώ ανάλογες καταστάσεις γίνονται σε όλους σχεδόν τους Δήμους της Κρήτης οι οποίοι έχουν οφειλές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ προς την ΔΕΗ.

Στο μεταξύ  συνεργεία προχώρησαν στην διακοπή της ηλεκτροδότησης (περίπου 10:00 – 13:00) σε μεγάλα αντλιοστάσια του Οργανισμού Ανάοτυξης Κρήτης όπως Πατελάρι, Μυλωνιανά και Βλητέ.

Να σημειωθεί πως λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος της διακοπής σε συνδυασμό με την χωρητικότητα των δεξαμενών και την μειωμένη κατανάλωση, δεν υπήρξαν επιπτώσεις στην κατανάλωση.

Όμως σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε ανακοινώσει η ΔΕΗ για τις διακοπές λόγω οφειλών του ΟΑΚ, αυτές θα συνεχιστούν ως εξής:

26 Οκτωβρίου: Από 10 π.μ. έως 4 μ.μ.
2 Νοεμβρίου: Από 10 π.μ. έως 7 μ.μ.
9 Νοεμβρίου: Από 10 π.μ. έως 10 μ.μ.
16 Νοεμβρίου: Από 10 π.μ. έως μεσάνυχτα

Από τις 23 Νοεμβρίου και εφόσον δεν τακτοποιηθεί η οφειλή τότε η διακοπή στα αντλιοστάσια θα είναι συνεχής.

Κρίσιμο ραντεβού με Σπίρτζη

Υπενθυμίζεται πως ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης ΑΕ έχει ζητήσει αφενός την ρύθμιση της οφειλής προς την ΔΕΗ που ανέρχεται σε 3,5 εκατομμύρια ευρώ και κυρίως ζητά απο το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών, την καταβολή των οφειλόμενων επιχορηγήσεων προς τον Οργανισμό με τις οποίες θα λυθεί και το θέμα με την ΔΕΗ.

Μάλιστα για τον σκοπό αυτό, ο Πρόεδρος του ΟΑΚ κ.Απόστολος Βουλγαράκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ.Λευτέρης Κοπάσης, την ερχόμενη Τετάρτη θα συναντηθούν στην Αθήνα με τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη προκειμένου να τεθεί το ζήτημα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook