Αν στο λήμμα συνάχι στο λεξικό φιγουράρει η φωτογραφία σου και οι χαρτοβιομηχανίες σε αποθεώνουν, μην το παίρνεις επάνω σου! Καλύτερα να πας μια βόλτα μέχρι το φαρμακείο σου και να πεις τη μαγική λέξη: Εχινάκεια.

Βότανο της φύσης (για όλα έχει μια λύση τελικά) με ιδιότητες που θα σε αφήσουν άφωνη: Τόνωση του ανοσοποιητικού και της άμυνας του οργανισμού έναντι των λοιμώξεων του αναπνευστικού, όπως γρίπη ή κρυολόγημα. Καταπολέμηση φλεγμονών και μολύνσεων αλλά και δερματικών παθήσεων, όπως έρπις, ψωρίαση, ακμή και εγκαύματα.

Η εχινάκεια κυκλοφορεί στο εμπόριο σε διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα και μπορείτε να την λαμβάνετε προληπτικά – ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα – γιατί η αλήθεια είναι ότι το κρυολόγημα κάνει καλό μόνο στα φαρμακεία και τις χαρτοποιίες.

Αν και η εχινάκεια θεωρείται από τα ασφαλέστερα βότανα, ωστόσο υπάρχει μια ομάδα ατόμων στους οποίους δεν επιτρέπεται η χρήση της: Παιδιά κάτω των 4 ετών, γυναίκες που κουβαλούν τον καρπό του έρωτα τους ή βρίσκονται κατά της διάρκεια της γαλουχίας, άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη και ηπατοπάθειες.

Λοιπόν, επειδή το κρύο είναι καιρός για δύο, διώξτε το κρυολόγημα με εχινάκεια και κρατήστε τον φίλο σας πιο κοντά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook