Τον κίνδυνο από μια ενδεχόμενη κατάργηση της ΥΠΑΣΕΚ και των ΤΑΕ στην Κρήτη, επισημαίνουν οι Ειδικοί Φρουροί Κρήτης, τονίζοντας ιδιαίτερα τις επιπτώσεις που θα είχε μια τέτοια εξέλιξη στην υπαίθρο και τα χωριά της Κρήτης. Οι Ειδικοί Φρουροί θεωρούν ότι η αναδιάρθρωση που συνεχίζεται, κινείται σε επίπεδο Κρήτης γύρω από το ζήτημα του αν θα καταργηθεί η ΥΠ.ΑΣ.Ε.Κ και τα Τ.Α.Ε όχι αν το οργανόγραμμα της ΕΛ.ΑΣ είναι του 1980, το οποίο από μόνο του δημιουργεί τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση προς ενημέρωση όλων των πολιτών του νησιού αλλά και προς όλους τους τοπικούς φορείς, από τους οποίους ζητά να λάβουν και αυτοί θέση ως προς τη αστυνόμευση θέλουμε να έχουμε.

Όπως λένε: “Στην τελική τους αφορά άμεσα όλους!!”

Η ανακοίνωση της Ένωσης:

Επειδή πληθαίνουν οι φήμες για κατάργηση της ΥΠΑΣΕΚ στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης που υφίσταται το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και επειδή η ένωση μας έχει  κουραστεί να τονίζει τα αυτονόητα:

Η γνώμη της ένωσης μας λοιπόν είναι ΝΑΙ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ την ΥΠΑΣΕΚ και τα Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων.

– Επειδή είναι η μόνη υπηρεσία που έχει ασχοληθεί και συνεχίζει να ασχολείται σοβαρά με τα προβλήματα στην ύπαιθρο και στα χωριά της Κρήτης(εμπορία όπλων, ναρκωτικών, ζωοκλοπών) ενώ ταυτόχρονα αστυνομεύει και τα μεγάλα αστικά κέντρα της Κρήτης.

– Επειδή είναι έτοιμη επί 24ωρου βάσεως να ανταπεξέλθει σε κάθε έκτακτο περιστατικό σε οποιοδήποτε σημείο της Κρήτης, όσο απομακρυσμένο ή επικίνδυνο και αν είναι.  

-Επειδή είναι μια υπηρεσία που έχει χύσει αίμα και έχει απώλειες ζωών πάνω στην προσπάθεια της αυτή.

-Επειδή δεν υπάρχει ούτε ένας στόχος αστυνομικού ενδιαφέροντος ο οποίος να μην φυλάσσεται από την συγκεκριμένη υπηρεσία.   

– Επειδή είναι μια υπηρεσία που προσπαθεί ακόμα να κάνει την δουλειά της κόντρα σε όλες τις αντίξοες συνθήκες υλικές και τεχνικές, αλλά και τον ”πόλεμο” που δέχεται από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας της από τις τοπικές αστυνομικές συνδικαλιστικές ενώσεις.         

– Επειδή ανήκει οργανικά στο Αρχηγείο και δεν μπορεί ο εκάστoτε τοπικός αστυνομικός διευθυντής να τοποθετήσει τους ”δικούς” του και να παρέμβει στο έργο της δημιουργώντας άλλη μια υπηρεσία ”συμφερόντων”.

-Επειδή οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες καθώς και οι φυσικές ηγεσίες διαπίστωναν την αναγκαιότητα της ύπαρξης της, γεγονός το οποίο  επιβεβαιώθηκε μέσα από δύο συνεχόμενες αναδιαρθρώσεις της ΕΛ.ΑΣ.

– Επειδή σχεδόν όλες οι συνδικαλιστικές ενώσεις της Κρήτης συμφώνησαν με την πρόταση της ΠΑΓΚΡΗΤΙΑΣ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ για την κατάργηση ΥΠΑΣΕΚ, ΤΑΕ και ΟΕΑ.

-Επειδή αυτές οι υπηρεσίες αντιμετώπισαν και περιόρισαν την βαριά εγκληματικότητα στο νησί μας.

-Για όλους τους παραπάνω λόγους λοιπόν και αφού σύμφωνα πάντα με τις εξαγγελίες των ενώσεων αστυφυλάκων και αξιωματικών, αυτό είναι που χρειάζεται για να εξυγιανθεί η αστυνόμευση και η αστυνομία στην Κρήτη, καταργήστε την λοιπόν να ησυχάσουμε!!

Να ξέρετε όμως ότι όταν τα πράγματα ξεφεύγουν η γνωστή και μόνη λύση ”στείλε τα ΤΑΕ” θα αποτελεί πλέον παρελθόν !! 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook