«Εγώ θα επιθυμούσα αυτή η υποψηφιότητα, αφού δηλώθηκε από τη Νέα Δημοκρατία (ΝΔ), έπρεπε να πάει μέχρι το τέλος της. Και εκεί είναι η διαφωνία μου» τόνισε, αναφερόμενος στην απόσυρση της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη για μια εκ των θέσεων αντιπροεδρίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», στην εκπομπή «Δύο στις 12» και στους δημοσιογράφους Νίκο Γιώτη και Φάνη Γρηγοριάδη.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «κι εάν υπήρχαν δεύτερες σκέψεις, έπρεπε να μείνει ανοιχτό το πεδίο» για τη διεκδίκηση, καθώς παρά το υψηλό επίπεδο των υποψηφιοτήτων, υπήρχαν δυνατότητες διεκδίκησης της θέσης αυτής.

«Η κ. Μπακογιάννη μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είναι από τους ανθρώπους που κινείται με άνεση στο εξωτερικό, όχι μόνο ως υπουργός Εξωτερικών, αλλά έχει δουλέψει σε αυτό τον τομέα, μια άξια υποψηφιότητα. Αυτό που θέλω να σας πω – και θέλω να είμαι πάντα ξεκάθαρος σε αυτά που λέω – εγώ θα επιθυμούσα αυτή η υποψηφιότητα, αφού δηλώθηκε από τη ΝΔ, έπρεπε να πάει μέχρι το τέλος της. Και εκεί είναι η διαφωνία μου» είπε ο κ. Κεφαλογιάννης και πρόσθεσε:

«Πιστεύω, ότι έπρεπε να πάει αυτή η υποψηφιότητα μέχρι το τέλος και εάν υπήρχαν δεύτερες σκέψεις, έπρεπε να μείνει ανοιχτό το πεδίο, είχαμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε αυτή τη θέση, γιατί έχουμε αυτές τις σχέσεις πια σε ευρωπαϊκό επίπεδο και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι θέλουν και επιθυμούν να δώσουν ένα τέτοιο βήμα σε μια χώρα όπως είναι η Ελλάδα που είναι σε κρίση, σε ένα κόμμα, το οποίο μάχεται με αξιοπιστία και που είναι πυλώνας της σταθερότητας της πορείας της Ελλάδας στην Ε.Ε.».

Σε ερώτηση εάν έχει ευθύνη η ηγεσία της ΝΔ για το θέμα ο κ. Κεφαλογιάννης είπε:

«Δεν θα έκανα κριτική, γιατί η κ. Μπακογιάννη είναι ένα στέλεχος το οποίο θα μπορούσε να κουβαλήσει αυτό το βάρος».

Σε ερώτηση εάν ο ίδιος θα ήταν μια κατάλληλη υποψηφιότητα είπε:

«Δεν έχει νόημα αυτή η συζήτηση διότι οι υποψηφιότητες έχουν κλείσει, άρα δεν μπορεί κανείς να θέσει υποψηφιότητα. Οι υποψηφιότητες πρέπει να ξέρετε ότι δεν αυτοπροβάλλονται…».

Σε ερώτηση ποια είναι η άποψή του για σενάρια που ακούστηκαν και υπονοούν ανάμιξη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στη διαδικασία της υποψηφιότητας της κ. Μπακογιάννη, ο κ. Κεφαλογιάννης απάντησε ότι τα θεωρεί «ανάξια σχολιασμού».

«Το θεωρώ από αφελές, ως ανόητο, γνωρίζοντας τους συσχετισμούς, εδώ μιλάμε για 1500 ανθρώπους πολύ σοβαρούς… είναι βουλευτές, είναι ευρωβουλευτές, είναι αφελές για όποιον ισχυρίζεται κάτι τέτοιο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook