Για 40η συνεχόμενη μέρα και έκτη Κυριακή, οι \”Αγανακτισμένοι\” βρέθηκαν χθες και διαδήλωσαν στην πλατεία Συντάγματος.

Παρά την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου οι «Αγανακτισμένοι» πραγματοποίησαν την έκτη πανευρωπαϊκή συγκέντρωση. Ταυτόχρονα οι διαδηλωτές, με συνθήματα, αποδοκίμαζαν τις αστυνομικές δυνάμεις για τη στάση που κράτησαν στη διάρκεια των συλλαλητηρίων της περασμένης εβδομάδας.

Νωρίς το απόγευμα το κλίμα φορτίσθηκε όταν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, εντελώς απρόκλητα, επιχείρησαν να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους μπροστά από τα κιγκλιδώματα που φράσσουν το πλάτωμα μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη. Ευτυχώς η ένταση κράτησε ελάχιστα, με τους άνδρες των ΜΑΤ να υποχωρούν εκ νέου πίσω από τα προστατευτικά κιγκλιδώματα.

Επίσης πορεία διαμαρτυρίας έξω από τι υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποίησαν το απόγευμα διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την απαγόρευση απόπλου που εξέδωσε το υπουργείο για όλα τα υπό ελληνική ή ξένη σημαία πλοία του \”Στόλου της Ελευθερίας\” με προορισμό τη Γάζα. Στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκαν και οι Αμερικανοί ακτιβιστές, μέλη του πληρώματος του πλοίου \’Audacity of Hope\” του στολίσκου \’Ένα Καράβι για τη Γάζα\”.

Αργά το βράδυ σημειώθηκε νέος γύρος επεισοδίων, μπροστά από τη Βουλή, με τους άντρες των ΜΑΤ να πραγματοποιούν ρίψη χημικών προς τους “Αγανακτισμένους”, στη  Λεωφόρο Αμαλίας. Στόχος των αστυνομικών ήταν να απομακρύνουν από το σημείο τους πολίτες. Μέχρι και αργά, ο κόσμος έδωσε το παρών στην πλατεία Συντάγματος.

 

PROTO THEMA

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook