Τα κενά παραμένουν στα σχολεία της Κρήτης και έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό σκηνικό κυρίως στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση της ενδοχώρας.

Δάσκαλοι απουσιάζουν από τις σχολικές αίθουσες παρά τις δεσμεύσεις του υπουργείου για κάλυψη των ελλείψεων και οι όποιες πιστώσεις έχουν δοθεί για την τοποθέτηση αναπληρωτών δεν αποτελούν την λύση του προβλήματος τουλάχιστον σε επίπεδο Κρήτης.

Το κλίμα αναβρασμού στη εκπαιδευτική κοινότητα παραμένει και κανείς πλέον δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να αποφασιστούν δυναμικές κινητοποιήσεις και στη παιδεία.

Μόνο στο Ηράκλειο τα κενά είναι περισσότερα από 400 και φαντάζει δύσκολο μέχρι και το τέλος της πρώτης αξιολόγησης με τους θεσμούς να καλυφθούν έστω και κατα το ήμισυ.

Χρήματα δεν υπάρχουν με το υπουργείο με αρκείται σε καθησυχαστικές δηλώσεις και σε σπασμοδικές τοποθετήσεις αναπληρωτών που αποτελούν ασπιρίνι στον..καρκίνο. 

”Λύση αποτελούν οι μόνιμες προσλήψεις προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Το υπουργείο πρέπει να υλοποιήσει δεσμεύσεις που έχει δώσει στο παρελθόν και δεν έχουν γίνει πράξη μέχρι και σήμερα. Το πρόβλημα οξύνεται μέρα με την μέρα ολοένα και περισσότερο”, τονίζει ο αιρετός ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου Θεόφιλος Λαμπρογιαννάκης.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook