Ο πατέρας της κουβανικής επανάστασης, ο Φιντέλ Κάστρο, δήλωσε σήμερα ότι είναι βέβαιος πως ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες θα καταφέρει \”μια μεγάλη νίκη\” στην \”αποφασιστική μάχη\” που διεξάγει εναντίον του καρκινικού όγκου, για τον οποίο υποβλήθηκε σε επέμβαση στην Αβάνα, όπου τώρα αναρρώνει.

\”Δηλώνω χωρίς δισταγμό ότι τα αποτελέσματά του είναι εντυπωσιακά και δεν διστάζω να δηλώσω ότι ο ασθενής έδωσε μια αποφασιστική μάχη που θα οδηγήσει τον ίδιο, όπως και τη Βενεζουέλα, σε μια μεγάλη νίκη\”, γράφει ο Φιντέλ στον επίσημο ιστότοπό του στο Ίντερνετ.

Ο Κάστρο χαρακτηρίζει \”απαίσια και αποκρουστική\” την \”εκστρατεία\” που διεξάγεται, σύμφωνα με τον ίδιο, από τα μέσα ενημέρωσης της \”ολιγαρχίας της Βενεζουέλας που βρίσκεται στην υπηρεσία της \’αυτοκρατορίας\’ (των ΗΠΑ)\”, τα οποία, κατά τον ίδιο, επωφελούνται από τα προβλήματα υγείας του Τσάβες.

Ο 84χρονος Κάστρο καταγγέλλει \”τα ψέματα της αυτοκρατορίας των προδοτών της πατρίδας που θα συντριβούν. Υπάρχουν εκατομμύρια μαχητικοί Βενεζουελανοί που ούτε η ολιγαρχία ούτε η αυτοκρατορία δεν θα μπορέσουν ποτέ να υποτάξουν\”, πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος της Κούβας.

Ο πρόεδρος Τσάβες έφτασε στην Κούβα στις 8 Ιουνίου. Υποβλήθηκε σε επέμβαση στην Αβάνα για ένα απόστημα στη λεκάνη και μετά για ένα καρκινικό όγκο. Δεν έχει γίνει σαφές πού βρισκόταν ο όγκος αυτός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook