Ένα θηλυκό γορίλα επέλεξε για συγκάτοικο ζευγάρι από τη Γαλλία. Η Ντίτζιτ εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα της μετά την γέννα, επειδή εκείνη δεν μπορούσε να την θηλάσει, και έκτοτε ζει μαζί με τους ιδιοκτήτες του ζωολογικού κήπου Σεν - Μαρτίν λα Πλεν, Πιερ και Ελέν Θιβιγιόν.

Ζυγίζει 120 κιλά και, από το 1998, αποτελεί το παιδί που το ζευγάρι δεν έχει αποκτήσει. Οι Θιβιγιόν υιοθέτησαν αρχικά τον αδερφό της Ντίτζιτ, τον Γκίνκο. Αναγκάστηκαν να τον στείλουν πίσω στο ζωολογικό κήπο, λόγω της βίαιης συμπεριφοράς του.

«Δυσκολευτήκαμε περισσότερο να ζήσουμε μαζί με τον Γκίνκο, γιατί ήταν ήδη πέντε ετών όταν μας γνώρισε. Τον είχαμε συνηθίσει, όμως. Περάσαμε καλά μαζί και ήταν δύσκολο να τον αποχωριστούμε», λέει ο κύριος Θιβιγιόν. «Με τη Ντίτζιτ έχουμε μια δυνατή σχέση 13 χρόνων, έχουμε μια πολύ καλή οικογενειακή ζωή» προσέθεσε.Το ζευγάρι υποστηρίζει ότι η ανατροφή ενός γορίλα δε διαφέρει από αυτή ενός μικρού παιδιού. Δεν υπάρχει χρόνος για εξόδους και κοινωνικές συναναστροφές. Ωστόσο, χαίρονται ιδιαίτερα να κάνουν θυσίες για τη Ντίτζιτ.

Η Ντίτζιτ έχει ήδη υποστεί δύο εγχειρήσεις, οι οποίες της έσωσαν τη ζωή. Πλέον, εξαρτάται όλο και περισσότερο από τη φροντίδα των Θιβιγιόν, και μπορεί να ζήσει μέχρι και 50 χρόνια.Ο κτηνίατρος Ζαν - Κριστόφ Ζεράρ είναι εντυπωσιασμένος από την ήρεμη συγκατοίκηση της Ντίτζιτ με τους Θιβιγιόν. «Είναι ζώο, μπορεί να αντιδράσει βίαια σε καταστάσεις που δεν της αρέσουν», λέει ο κύριος Ζεράρ. «Δεν έχει γίνει όμως ποτέ βίαιη με τον Πιέρ και την Ελέν. Τη σέβονται και έχουν χτίσει μια σταθερή σχέση μαζί της, για την ώρα».