To Δημαρχείο Ρεθύμνου επισκέφθηκαν σήμερα οι μαθητές της Γ’ τάξης του Μουσικού Γυμνασίου Ρεθύμνου συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους:  κυρίες Σπιταδάκη Β., Καμάρα Μ. , Χαλκιαδάκη Ρ. και τον κο Σπυριδάκη Γ. 

Τα παιδιά υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κ. Γεωργαλής Γ., ο οποίος συνομίλησε μαζί τους αρκετή ώρα απαντώντας στα ερωτήματα που του έθεσαν αφού οι νεαροί μαθητές και μαθήτριες, όπως αποδείχθηκε, είχαν εξαιρετικά ενδιαφέροντες προβληματισμούς σχετικά με τη λειτουργία της εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο, την αξία της γνώσης, ως μέσο διαχείρισης των προβλημάτων που έχει η χώρα μας, οικονομικών και κοινωνικών,  όπως επίσης και θέματα που άπτονται της αξιοποίησης των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων εκ μέρους του Δήμου στη δημιουργία νέων ή τη συντήρηση υφιστάμενων σχολικών δομών. 

Ο κ. Γεωργαλής ζήτησε τη συμπαράσταση των παιδιών και τη συνεργασία τους στην προστασία του σχολικού χώρου και το σεβασμό στη λειτουργία του,  ο οποίος με πολύ κόπο και δαπάνες συντηρείται και τους κατέθεσε τη διάθεσή του Τμήματος Παιδείας να υποστηρίξει τα αιτήματα τους με κάθε διαθέσιμο μέσο και να βρίσκουν από κοινού λύσεις, όπου είναι εφικτό, στα προβλήματα που προκύπτουν στη σχολική τους ζωή.  

Τα παιδιά αποχώρησαν με τη διαβεβαίωση του Αντιδημάρχου ότι όλα τα μέλη του δημοτικού συστήματος, από το Δήμαρχο και τους αιρετούς έως τους υπαλλήλους θα είναι πάντοτε στη διάθεσή τους να δεχθούν τις προτάσεις τους και τις ιδέες τους και στη βάση μιας υγιούς και συνεργατικής αλληλεπίδρασης να αντιμετωπίζουν  τις πολλές δυσκολίες της εκπαιδευτικής κοινότητας, με αποτελεσματικότητα. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook