Μετά τους αγρότες και τους εκπαιδευτικούς και οι φαρμακοποιοί εμφανίζονται έτοιμοι να κατέβουν στους δρόμους προκειμένου να διατυπώσουν τις ενστάσεις τους και την αντίθεσή τους στην διαφαινόμενες αλλάγες και συγκεκριμένα στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Μπορεί να έχουν βάλει τις δικές τους κόκκινες γραμμές ωστόσο από την πλευρά του το υπουργείο υγείας δεν κάνει βήμα πίσω προκειμένου η κυβέρνηση να φανεί συνεπής στις δεσμεύσεις προς τους εταίρους.

Η πώληση μη συνταγοφραφούμενων φαρμάκων εκτός φαρμακείων είναι πλέον ειλημμένη απόφαση κάτι το οποίο ωθεί τους φαρμακοποιούς σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Η μορφή των κινητοποιήσεων αναμένεται να καθοριστεί το επόμενο διάστημα μέσα από τις κατά τόπους γενικές συνελεύσεις ωστόσο σύμφωνα με το ρεπορτάζ το πλέον πιθανό σενάριο είναι απεργίες διαρκείας. Εκπρόσωποι του κλάδου εμφανίζονται αποφασιμένοι να προχωρήσουν σε απεργίες καθώς θεωρούν ότι τα μέτρα που προωθεί το υπουργείο και η κυβέρνηση θα αποτελέσουν και την ταφόπλακα στον κλάδο σε μία περίοδο μάλιστα που απειλείται η βιωσιμότητα εκατοντάδων επιχειρήσεων λόγω της γενικευμένης κρίσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook