Εκπρόσωπος του φιλελεύθερου κόμματος FDP που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε να προχωρήσει σε μείωση της φορολογίας το 2013.

Το σχετικό νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί την Τετάρτη στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα μελετήσει επίσης το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2012. Ωστόσο το ακριβές ύψος της μείωσης των φόρων δεν θα γίνει γνωστό πριν από το φθινόπωρο, ανέφερε η ίδια πηγή.

Σημειώνεται ότι η συζήτηση περί φοροελαφρύνσεων είχε ξεκινήσει εδώ και περίπου δέκα ημέρες όμως ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θεωρούσε «μη ρεαλιστική» μια τέτοια πιθανότητα, υπενθυμίζοντας ότι προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στη δημοσιονομική σταθερότητα.

Το περιοδικό Der Spiegel πάντως είχε αναφέρει πρόσφατα ότι η μείωση των φόρων θα φτάσει τα 7 δισ. ευρώ, δηλαδή 175 ευρώ κατ' άτομο.

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ, η βαυαρική Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) και το Φιλελεύθερο FDP, που κυβερνούν τη χώρα από το 2009, προτίθενται να ευνοήσουν τα μεσαία και τα χαμηλά εισόδηματα ενόψει και των βουλευτικών εκλογών οι οποίες προβλέπεται να διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2013.