Ένα νεαρό αλογάκι με δεμένα τα δύο μπροστινά του πόδια, εγκαταλελειμμένο στην ορεινή περιοχή της Καλλιφύτου στη Δράμα  βρήκε σήμερα το πρωί ένας πεζοπόρος άνδρας.

Το ζώο εντοπίστηκε σε άθλια κατάσταση. Διψασμένο και εξαντλημένο από την πολυήμερη παραμονή του εκεί. Το σχοινί με το οποίο ήταν σφιχτά δεμένα τα πόδια του – για να μην μπορεί να περπατήσει – είχε ενσωματωθεί με το δέρμα του, είχαν πια ανοίξει πληγές, και μέσα στα συρίγγια είχαν ήδη κάνει την εμφάνιση τους  τα σκουλήκια.

Προφανώς κάποιοι άφησαν εκεί τη νεαρή ασπρομπέζ φοραδίτσα – στη μέση του πουθενά – για να πεθάνει από την ασιτία. Ο φιλόζωος που την εντόπισε την κουβάλησε στα χέρια (!) επί 14 χιλιόμετρα, μέχρι το χωριό, προκειμένου εκεί να δοθούν στο ζώο οι πρώτες βοήθειες από τους εθελοντές της Φιλοζωικής Εταιρείας Δράμας, που ενημερώθηκαν από τον ίδιο για το συμβάν.
Κτηνίατρος αναμένεται να δει αύριο το ζώο. Οι εθελοντές περιποιήθηκαν πρόχειρα τις πληγές του, του έδωσαν και ήπιε πολλά λίτρα νερό και το έλυσαν από τα δεσμά του. Τώρα η φοραδίτσα ξεκουράζεται σε περιφραγμένο και προστατευμένο χώρο μέσα στο χωριό.

zoosos