Υπό έλεγχο παραμένουν οι υποθέσεις Σταθάκη, Φλαμπουράρη και Χαϊκάλη από την επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής, όπως προκύπτει από την ενημέρωση του προέδρου της, Γ.Βαρεμένου. 

Συνολικά έχουν βρεθεί 50-60 πολιτικά πρόσωπα που έχουν κενά και τους εστάλη επιστολή ώστε εντός 10 ημερών να δώσουν περαιτέρω εξηγήσεις.

Για το «πόθεν έσχες» του Γιώργου Σταθάκη προέκυψε ότι, όπως ο υπουργός έχει παραδεχθεί, δεν είχε περιληφθεί στο πόθεν έσχες του 2012 (χρήση 2011) το ποσό του 1 εκατ. ευρώ και έγινε οικειοθελώς συμπληρωματική δήλωση. 

Το ποσό αυτό περιλαμβάνεται στο πόθεν έσχες του 2013 (χρήση 2012) που θα δημοσιευθεί το ποσό.

Ωστόσο η Επιτροπή ζήτησε από τον ορκωτό λογιστή να συντάξει Έκθεση και να επεκτείνει τον έλεγχο και με δεδομένο ότι υπάρχει παράλειψη για το πόθεν έσχες του 2012 (χρήση 2011) ερευνάται αν υπάρχει παράνομος πλουτισμός, δηλαδή αν έχει φορολογηθεί.

Αναφορικά με την εταιρεία του υπουργού Αλέκου Φλαμπουράρη, επισημάνθηκε ότι η μεταβίβαση της εταιρείας του περιλαμβάνεται στο πόθεν έσχες του 2015 (χρήση 2014) που ακόμη δεν έχει ελεγχθεί. 

Η Επιτροπή αποφάσισε να ελεγχθεί κατά προτεραιότητα από τους ορκωτούς λογιστές αμέσως μόλις γίνει η ανάθεση του έργου για τον έλεγχο του πόθεν έσχες. 

Επιπλέον μετά την καταγγελία Θεοχάρη ότι η εταιρεία είχε διαθέσιμα ρευστό 1 εκατ. ευρώ η Επιτροπή αποφάσισε να επισυναφθεί και ο τελευταίος ισολογισμός της κατασκευαστικής επιχείρησης πριν από την κατάθεση του «πόθεν έσχες» του κ. Φλαμπουράρη.

Όσον αφορά την offshore του Παύλου Χαϊκάλη, διαπιστώθηκε ότι  εισέπραξε 30.000 ευρώ και θα γίνει έλεγχος αν αυτά είναι δηλωμένα στην Ελλάδα και αν έχουν φορολογηθεί. 

Η Επιτροπή ζήτησε συνδρομή από την Κύπρο, όπου οι εταιρείες από το 2003 δεν θεωρούνται offshore, αλλά ευρωπαϊκές, ακόμα και αν λειτουργούν ως offshore. 

Το συμπέρασμα, είπε ο Γ.Βαρεμένος, είναι πως πρώην βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων δεν ήταν μέτοχος, αλλά είχε συμβληθεί και έτσι «καταλήξαμε ότι θέμα offshore δεν υπάρχει».

Για την υπόθεση του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλου, Επιτροπή δεν ασχολήθηκε, δεδομένου ότι με το θέμα ασχολούνται οι αρμόδιοι Εισαγγελείς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook