Κήρυξη πολέμου στη Θάλασσα στη Μεσογείου χαρακτήρισε ο Ισπανός Ευρωβουλευτής Ντίλι Μέγιε την απαγόρευση από την Ελληνική Κυβέρνηση του απόπλου των πλοίων, που εδώ και μέρες βρίσκονται ακινητοποιημένα σε λιμάνια της χώρας.

Όπως δηλώνουν μάλιστα  οι ακτιβιστές του FREE GAZA και του καραβιού \”Γουέρνικα\” μέσω του κ. Μ Ανντσάκη μέλος της επιτροπής συμπαράστασης \”Ένα  καράβι για τη Γάζα\”, πρώτα θα αντιμετωπίσουν την Ελληνική κυβέρνηση και μετά θα πάνε για τη Γάζα

 Το μέλος του πληρώματος, Μανουέλ Τάπια, που βρίσκεται στο  \”Γκουέρνικα\”  επεσήμανε  ότι \”αυτό που υποφέρουμε από την Ελληνική κυβέρνηση  είναι ένα μαρτύριο  που δεν έχει προηγούμενο σε καιρό ειρήνης στην Ευρώπη. Πρόκειται για μια απόφαση οποία παραβιάζει τόσο το διεθνές όσο και το ευρωπαϊκό δίκαιο και η οποία θα καταγγελθεί στο ευρωκοινοβούλιο.\” Μάλιστα ο Ισπανός ακτιβιστής χαρακτήρισε αδιανόητο το ότι η Ελλάδα έχει συμμαχήσει με το Ισραήλ παρόλα τα οικονομικά της προβλήματα.

Οι ακτιβιστές δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν εδώ μέχρι να τους επιτραπεί ο απόπλους.

Σημειώνεται ότι στο στόλο για τη Γάζα βρίσκονται  ευρωβουλευτές ,από Ισπανία, Γαλλία και Ιρλανδία, καθώς και δυο διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα. Το πλοίο \”Γκουέρνικα\” που βρίσκεται ακινητοποιημένο στο Κολυμπάρι διαθέτει  45 άτομα πλήρωμα.

Επίσης οι ακτιβιστές του πλοίου ευχαρίστησαν τον Κρητικό λαό που όπως είπαν  με κάθε τρόπο τους εκφράζει  την συμπαράσταση του.

Τέλος με δηλώσεις τους ο κ. Σεραφείμ Ρίζος Περιφερειακός Σύμβουλος και ο κ. Μανόλης Χατζηπαναγιώτου εκ μέρους του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων καταδίκασαν, τον αποκλεισμό των πλοίων του Στόλου για τη Γάζα από την Ελληνική Κυβέρνηση  και κάλεσαν τους Χανιώτες να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο συμπαράστασης που θα πραγματοποιηθεί στις 7:30 το απόγευμα στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Ακολουθεί βίντεο των ακτιβιστων που βρίσκονται αποκλεισμένοι στο λιμάνι του Α.Νικολάου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook