Με έναν πρωτότυπο τρόπο, τελείως διαφορετικό από τις συνηθισμένες επετειακές εκδηλώσεις, 13 σύλλογοι Κρητών Αττικής αποφάσισαν να τιμήσουν την επέτειο των 70 χρόνων από την Μάχη της Κρήτης.

Στις 10 το πρωί της Τετάρτης 6 Ιουλίου, οι Κρητικοί του λεκανοπεδίου θα πάνε στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού τιμώντας τους αγώνες της Κρήτης και για να μοιραστούν λίγες στιγμές με ανθρώπους της κοινωνίας μας που βιώνουν την δική τους σκληρή πραγματικότητα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει μια σύντομη αναφορά στα γεγονότα της Μάχης της Κρήτης, τη σημασία της στην έκβαση του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και το μήνυμα της στο σήμερα.

Επίσης θα προσφερθεί στις κρατούμενες ένα βιβλίο ως ένδειξη ότι η γνώση είναι αυτή που μας συντροφεύει και μας λυτρώνει.

Φυσικά, από μια τέτοια εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείπει η λύρα και ο χορός από τους Κρητικούς συλλόγους, καθώς και ένα τραπέζι με όλες τις νοστιμιές από την Κρητική κουζίνα.

Στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση συμμετέχουν οι σύλλογοι Κρητών :

Αγίας Παρασκευής. Αμαρουσίου. Βύρωνα.Γαλατσίου – Λαμπρινής.. Ελληνικού. Ζωγράφου.Ηλιούπολης.Ηρακλείου Αττικής.Πετρούπολης.Φοιτητική Ένωση Κρητών.Ομοσπονδία Συλλόγων Επαρχίας Αγ. Βασιλείου.Μεσσαριτών.Φορφουριανών Αμαρίου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook