Τον ασκό του Αιόλου ανοίγει ο νέος υπουργός Μεταφορών κ.Γιάννης Ραγκούσης, ακυρώνοντας όλες τις συζητήσεις και τις συμφωνίες που είχε κάνει ο προκάτοχός του κ.Δημήτρης Ρέππας με τους ταξιτζήδες για την «απελευθέρωση» του επαγγέλματος.

«Δεν μπορούσα να βάλω την υπογραφή μου σε ένα ΠΔ που δεν απελευθερώνει το επάγγελμα» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο κ. Ραγκούσης, επισημαίνοντας ότι από τις 2 Ιουλίου ισχύει η απελευθέρωση και ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να καταθέτει αίτηση για άδεια ταξί στις Περιφέρεια. Απέφυγε πάντως να αναφερθεί στις λεπτομέρειες της ρύθμισης που όπως είπε θα ανακοινωθούν το επόμενο τρίμηνο.

«Αυτά δεν συμβαίνουν ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες. Έχουμε τους παράνομους και την υποκλοπή έργου, είναι δυνατόν να μας λέει ο υπουργός πως θα αφήσει τελείως ελεύθερο το επάγγελμα;» αναρωτήθηκε μιλώντας στο Flashnews.gr, ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί Χανίωνβ κ.Ηλίας Καραπατάκης.

Όπως διευκρίνησε «μέχρι τώρα η ηγεσία του υπουργείου με τον κ.Ρέππα, με την ηγεσία της Ομοσπονδίας μας, είχαν βρεί μια φόρμουλα για ένα νέο Προεδρικό Διάταγμα και έναν νέο κανονισμό για την λειτουργία των ταξί που εν μέρει εμπόδιζε την έκδοση νέων αδειών. Βάση ενός μαθηματικού τύπου θα εκδίδοντο άδειες σε περιοχές όπου πράγματι χρειάζοντο νέα ταξί.

Όμως έρχεται τώρα ο νέος υπουργός και με μια δήλωση ακυρώνει όλες τις συζητήσεις, ακυρώνει τον ίδιο τον κ.Ρέππα λέγοντας πως αφήνει τελείως ελεύθερο το επάγγελμα.

Είναι ότι το χειρότερο μπορούσαμε να ακούσουμε την συγκεκριμένη περίοδο, που ήδη υπάρχει μείωση 60-70% της εργασίας.»

Σύμφωνα με τον κ.Καραπατάκη στην πόλη των Χανίων υπάρχουν περισσότερα ταξί από εκείνα που μπορούν να εργαστούν αποδοτικά, ενώ και στα όρια του νέου Δήμου Χανίων τα ταξί είναι περισσότερα από εκείνα που προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα που είχε ετοιμάσει ο κ.Ρέππας.

Αιφνιδιασμένη από τις ανακοινώσεις του υπουργείου εμφανίζεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί, η οποία δηλώνει άγνοια για τη μεγάλη ανατροπή, που αναμένεται να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου τις επόμενες μέρες.

Πάντως οι πρώτες αντιδράσεις αναμένεται να αποφασιστούν στις 11 το πρωί της Τρίτης 5/7 στην διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Flashnews.gr