Χωρίς αντίκρυσμα απέβησαν οι έρευνες μετά το συναγερμό που σήμανε στις ελληνικές λιμενικές αρχές όταν πλοιάριο με λαθρομετανάστες εξέπεμψε  SOS μεταξύ Σαντορίνης και Ηρακλείου γεγονός που αποδεικνύει ότι μάλλον φαρσα ήταν το τηλεφώνημα που έγινε στο θάλαμο επιχειρήσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Συγκεκριμένα, με  τηλεφώνημα του άγνωστο άτομο   πληροφορούσε οτι επιβαίνει σε πλοιάριο με 35 άτομα τα οποία βρίσκονται σε κίνδυνο. Το τηλεφώνημα από τον άγνωστο άνδρα προς το  θάλαμο επιχειρήσεων του  Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, έκανε λόγο για ένα πλοιάριο που ξεκίνησε από την Αττάλεια πλέει, μεταξύ Θήρας και Κρήτης, και μεταφέρει 35 λαθρομετανάστες.

 Άμεσα υπήρξε κινητοποίηση των Λιμενικών Αρχών, αλλά όπως αναφέραμε δεν εντοπίστηκε το πλοιάριο, καθώς ο άγνωστος άνδρας δεν ήταν σε θέση να δώσει ακριβή στίγμα της θέσης του μικρού καραβιού.

Στις  έρευνες που γίνονταν μεταξύ της νήσου Δίας και της Σαντορίνης συμμετείχαν εκτός από το σκάφος του Λιμενικού, σκάφος της Frontex καθώς και παραπλέοντα σκάφη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook