Την απερίφραστη καταδίκη όλων των περιστατικών επίθεσης εις βάρος βουλευτών εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος.

«Αυτά τα φαινόμενα είναι πρωτοφανή για τη χώρα μας από τη Μεταπολίτευση και μετά, φαινόμενα αντιδιαδηλώσεων, αντισυγκεντρώσεων και συμπεριφορών αυτής της μορφής. Γιατί όντως θεωρώ ότι είναι φασίζουσες αυτές οι συμπεριφορές και νοοτροπίες, γιατί ο φασισμός είναι η επιβολή διά της βίας της δικής μου άποψης, η απαγόρευση να εκφραστεί, να λειτουργήσει. Τέτοια φαινόμενα ζούσαμε πριν από τη δικτατορία σε εποχές αλήστου μνήμης, τις οποίες όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Juncker περί περιορισμού της κυριαρχίας των Ελλήνων, ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε: «Η κυριαρχία έχει περιοριστεί από τη στιγμή που η Ελλάδα βρέθηκε στην τραγική κατάσταση, πριν από δυο χρόνια και χρειάστηκε να γίνει η πολύ μεγάλη κινητοποίηση από πλευράς του κ. Παπανδρέου για να διασωθεί η χώρα. Προκειμένου να διασωθεί η χώρα, υπήρξε το πρόγραμμα στήριξης που έθετε συγκεκριμένους όρους. Στόχος μας πρέπει να είναι να βγούμε από αυτή τη δύσκολη κατάσταση, εξυγιαίνοντας την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Να μην ξαναζήσει μελλοντικά η χώρα τέτοιες καταστάσεις».

Εξέφρασε, δε, την ελπίδα να μη χρειαστούν και πρόσθετα μέτρα, σημειώνοντας πως «αυτό θα εξαρτηθεί από την εφαρμογή και υλοποίηση των μέτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί και αποφασιστεί» και πρόσθεσε ότι «αυτό προϋποθέτει τη σωστή λειτουργία όλης της δημόσιας διοίκησης και ειδικότερα των μηχανισμών που έχουν ως αποστολή την είσπραξη των φόρων».

 

zougla.gr