Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης αναφορικά με το θέμα των ζημιών στα αμπέλια από τον περονόσπορο.

Όπως αναφέρει, μεγάλες είναι οι ζημιές στις αμπελοκαλλιέργειες της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου από τον περονόσπορο, γεγονός στο οποίο συνέβαλαν και οι απρόβλεπτες βροχοπτώσεις αλλά και οι γενικότερες καιρικές συνθήκες του τελευταίου διαστήματος.

Οι αμπελουργοί του Ηρακλείου είναι ανάστατοι καθώς βλέπουν ότι τα μέτρα αντιμετώπισης που χρησιμοποίησαν με δικά τους έξοδα, απέβησαν χωρίς αποτέλεσμα.

Μάλιστα, και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου επισημαίνει το πρόβλημα και ζητά μία συνολική αντιμετώπιση του θέματος, με τη συνδρομή επιστημόνων και ειδικών. Επίσης, ζητά και την ένταξη της εν λόγω ασθένειας στον κανονισμό αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ.

Ο κ.Στρατάκης επισημαίνει ότι οι αμπελουργοί της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου είναι ανάστατοι καθώς βλέπουν το προϊόν τους να καταστρέφεται, γεγονός που θα τους οδηγήσει σε απώλεια εισοδήματος, την ώρα που ήδη βιώνουν μία δύσκολη οικονομική κατάσταση, με αυξημένο κόστος παραγωγής, ενώ καταλήγει ερωτώντας τον κ.Υπουργό αν προτίθεται να εντάξει τον περονόσπορο στον κανονισμό αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, αλλά και σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να αποζημιωθούν οι αμπελουργοί για τις ζημιές που υπέστησαν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook