Στην άμυνα, που δεν ήταν αυτή που έπρεπε για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, αλλά και στο κακό δεύτερο 10λεπτο απέδωσε την ήττα από τον Φάρο ο Λευτέρης Θεοδωράκης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο νεαρός τεχνικός του ΟΑΧ: «Αυτό που έφταιξε, ήταν η άμυνά μας. Δεν ήταν αυτή που περιμέναμε και που είχαμε δουλέψει όλη την εβδομάδα. Οι 68 πόντοι που δεχτήκαμε είναι πάρα πολλοί. Δυστυχώς μας στοίχισε το κακό δεύτερο 10λεπτο που δεχτήκαμε 21 πόντους και βάλαμε μόλις 11. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια… Οι αντίπαλοι ήταν επίσης αρκετά εύστοχοι από τη γραμμή των 3 πόντων, δεχτήκαμε άλλωστε 11 τρίποντα. Δεν σταματάμε εδώ σίγουρα αλλά θα προσπαθήσουμε μέσα από τα επίσημα παιχνίδια να βελτιώσουμε κάποια πράγματα, γιατί τώρα μας δίνεται η ευκαιρία να δούμε τα λάθη μας και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε κάποια από τα επόμενα παιχνίδια. Ακόμα είναι αρχή του πρωταθλήματος και δεν μπορούμε να πούμε ότι με μία νίκη ή με μία ήττα τελειώνει κάτι. Για μας ήταν μόλις ο δεύτερος αγώνας άλλωστε. Σίγουρα θέλαμε το παιχνίδι γιατί παλεύουμε για τη σωτήρια. Δεν τα καταφέραμε, αλλά πιστεύω ότι με αυτές τις ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους, να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στο β’ γύρο, να έχουμε βελτιωθεί και να πάρουμε νίκες εκτός έδρας».

Για το τι “κρατάει” από το παιχνίδι: «Θεωρώ ότι στην επίθεση πήγαμε αρκετά καλά. Δυστυχώς τα 24 λάθη μας στοίχισαν. Οι 24 χαμένες κατοχές, σε ένα τέτοιο παιχνίδι που σίγουρα θα κρινόταν με μια μικρή διαφορά, είναι πάρα πολλές… Πιστεύω ότι το άγχος και η απειρία μας επηρέασαν, από την άλλη υπήρξε μια βελτίωση από το προηγούμενο παιχνίδι. Το θέμα είναι να μην κάνουμε τόσα λάθη, να μην “πουλάμε” τόσο εύκολα τη μπάλα και να έχουμε περισσότερες πιθανότητες στην επίθεση ώστε να σκοράρουμε περισσότερο».

Ο προπονητής του Φάρου Γιώργος Λειβάδης δήλωσε τα εξής: «Παίξαμε καλή άμυνα στα ατού της ομάδας των Χανίων στις ψηλές και στις περιφερειακές παίκτριες ενώ στο β’ ημίχρονο παίξαμε επίσης καλά και στην επίθεση. Το σημαντικότερο όμως για μένα ήταν νομίζω ότι η άμυνα. Πήραμε τα ριμπάουντ και κρατήσαμε το ρυθμό εκεί που θέλαμε. Νομίζω ότι το πρωτάθλημα δεν είναι πολλών ταχυτήτων και όλες οι ομάδες μπορούν να κερδίσουν όλους. Το επίπεδο είναι αρκετά καλό. Υπάρχουν παίκτριες που έχουν έρθει από Α1 και παίζουν στην Α2».

Για τον ΟΑΧ: «Τα Χανιά έχουν καλές και έμπειρες παίκτριες. Νομίζω ότι δεν έχουν “δέσει” ακόμα σαν ομάδα, αλλά ως υλικό είναι καλό και οι προπονητές κάνουν καλή δουλειά. Επειδή ξέρω και τους προπονητές και τις παίκτριες, νομίζω ότι η ομάδα θέλει απλά υπομονή».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook