Νέα τραγωδία βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες στο Αιγαίο όπου 10 άνθρωπους, ανάμεσα τους και μικρά παιδάκια βρήκαν τραγικό θάνατο.

Δύο παιδάκια και ένας άντρας ανασύρθηκαν νεκροί στη θαλάσσια περιοχή του Μολύβου στη Λέσβο, ενώ άλλοι 242 διασώθηκαν, ενώ επτά είναι μέχρι στιγμής οι νεκροί από τρία ναυάγια στην περιοχή της Σάμου

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο Αιγαίο είχαν ως αποτέλεσμα να μετατραπεί το Αιγαίο για ακόμη μια φορά σε υγρό τάφο για τουλάχιστον δέκα ανθρώπους.

Ο αριθμός των μεταναστών που διασώθηκαν από το Λιμενικό Σώμα χθες το απόγευμα ανοιχτά της Εφταλούς, στη βόρεια Λέσβο, όταν βυθίστηκε το ξύλινο σκάφος τους, ανέρχεται σε 242. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δέκα άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων και δύο αγοράκια.

Τα πτώματα ενός άνδρα και των δύο παιδιών βρέθηκαν μετά από εκτεταμένη έρευνα στη περιοχή, μετά από το δυστύχημα που θεωρείται το μεγαλύτερο στη θάλασσα σε χωρικά ύδατα της Ελλάδας όσον αφορά τον αριθμό ατόμων, από την έναρξη μιας τεράστιας εισροής μεταναστών αυτή τη χρονιά.

Περισσότεροι από 500,000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εισέλθει στην Ελλάδα από τα ακριτικά νησιά της από τον Ιανουάριο, μεταβαίνοντας στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, στη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση που έχει να αντιμετωπίσει η ήπειρος εδώ και δεκαετίες. Οι ροές έχουν αυξηθεί πρόσφατα καθώς οι μετανάστες προσπαθούν να προλάβουν τα κρύα του χειμώνα, περνώντας τα στενά θαλάσσια όρια μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας σε υπερπλήρη πλοιάρια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook