Μεμονομένα χαρακτηρίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αρχιεπισκοπή Κρήτης τα περιστατικά προβλημάτων υγείας παιδιών σε κατασκηνώσεις της.

Η ανακοίνωση :

Σχετικώς με τις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και τα θέματα υγείας των παιδιών της τα οποία προέκυψαν εχθές ενημερώνουμε τα ακόλουθα:

Η Κατασκήνωση της Αρχιεπισκοπής λειτουργεί με υπευθυνότητα και πολλή στοργή για όλα τα παιδιά φροντίζει δε με πολλή προσοχή για την ασφάλεια και την υγεία τους.

Την 3η Ιουλίου παρουσιάστηκαν μεμονομένα προβλήματα υγείας σε μερικά παιδιά και δύο στελέχη τα οποία μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου και ενημερώθηκαν αμέσως οι γονείς τους.

Οι αρμόδιοι γιατροί του Νοσοκομείου, οι οποίοι δεν ανησυχούν για το ζήτημα αυτό, ερευνούν το θέμα με ειδικές εξετάσεις και τα σχετικά αποτελέσματα για το αν πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση ή γαστρεντερίτιδα θα γίνουν γνωστά την προσεχή Τετάρτη.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή και τα στελέχη της Κατασκήνωσης αγρυπνούν συνεχώς και φροντίζουν για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών τα οποία φιλοξενούνται στην κατασκηνωτικό χώρο της Ανωπόλεως.