Τελευταία ενημέρωση: 21:43

Απεκαταστάθη περίπου στις 21:30 το βράδυ, η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Χανίων – Κισάμου που είχε διακοπεί για τρεις ώρες, μετά από πτώση στο οδόστρωμα, σακιών με λιπάσματα από διερχόμενο όχημα.

Περίπου 500 μέτρα μετά τον κόμβο του Βαμβακόπουλου, στην Εθνική οδό, στο δρόμο προς Καστέλι και για αρκετά μέτρα, μέχρι και τον κόμβο του Γαλατά, ο δρόμος είχε γεμίσει με υλικό από τα σακιά που έσκασαν, αφήνοντας το υλικό στο οδόστρωμα, κάνοντας ταυτόχρονα την οδήγηση άκρως επικίνδυνη.

Η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στον κόμβο του Γαλατά και έκανε εκτροπή των οχημάτων στην παλαιά Εθνική οδό ενώ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έγιναν και στον κόμβο του Βαμβακόπουλου, όπου διεκόπη η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Χανιά.

Κατά μήκος της Εθνικής οδού  δυνάμεις της τροχαίας ρύθμιζαν την κυκλοφορία για την αποφυγή ατυχήματος, ενώ ήταν σε εξέλιξη επιχείρηση καθαρισμού του οδοστρώματος που έγινε σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, η σκούπα του δήμου αφαίρεσε τον όγκο των λιπασμάτων από το δρόμο ενώ στη συνέχεια η πυροσβεστική έπλυνε το οδόστρωμα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο καθαρισμός του οδοστρώματος στην Εθνική οδό,  εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, ωστόσο επειδή δεν υπάρχει σύμβαση με εργολάβο, το έργο αυτό αναλαμβάνει εργολάβος καθαριότητας του δήμου, ενώ σε περιπτώσεις ατυχημάτων η πυροσβεστική επωμίζεται αυτή τη διαδικασία, αν και δεν είναι δική της αρμοδιότητα.

Στον τόπο του συμβάντος ωστόσο, έσπευσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Βουλγαράκης όμως όπως αναφέρθηκε, την επιχείρηση καθαρισμού δεν ανέλαβε υπηρεσία της περιφέρειας αλλά εργολάβος του δήμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook