Ανακοίνωση κατά της απόφασης του υπουργείου προστασίας του πολίτη για την απαγόρευση απόπλου των πλοίων για τη Γάζα εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.
Αναλυτικά:

Το Υπουργείο προστασίας του Πολίτη με μια πρωτοφανή ανακοίνωση του απαγόρευσε τον απόπλου την Παρασκευή 1/07/2011 σε πλοία Ελληνικής και Ξένης σημαίας που βρίσκονται σε Ελληνικά λιμάνια, συμπεριλαμβανομένων και δυο λιμανιών της Κρήτης ( Αγίου Νικολάου και Χανίων ) και τα οποία συμμετέχουν στην διεθνή αποστολή αλληλεγγύης προς τη Γάζα, χωρίς καν να επικαλείται κάποιο νομικό, διαδικαστικό, τεχνικό ή έστω προσχηματικό λόγο.

Η Ισραηλινή πολυεπίπεδη προσπάθεια ακύρωσης της διεθνούς αποστολής που δρομολογήθηκε εδώ και αρκετούς μήνες, βρήκε ένθερμο συμπαραστάτη την Ελληνική Κυβέρνηση. Αφού η δολιοφθορά των δυο πλοίων τις προηγούμενες μέρες δεν επαρκούσε για να ακυρωθεί η αποστολή, ανέλαβε η ίδια η Κυβέρνηση να εκτελέσει το έργο που θα είχαν να επιτελέσουν οι Ισραηλινές ναυτικές δυνάμεις σε λίγες μέρες στη θάλασσα.

Ας καταλάβουν επιτέλους ότι ο Παλαιστινιακός λαός πρέπει να ζήσει ελεύθερος.

Ας καταλάβουν επιτέλους ότι όλοι οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες πρέπει να επιστρέψουν στη γη τους.

Ας καταλάβουν επιτέλους ότι δεν μπορούν να ξεπουλήσουν την παραδοσιακή φιλία και αλληλέγγυα στάση της Ελληνικής κοινωνίας στην Παλαιστινιακή υπόθεση.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου εκφράζοντας τη βούληση της κοινωνίας μας που συμπαραστέκεται σταθερά στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για ελευθερία, δηλώνει ότι, παρά τις όποιες απαγορεύσεις παραμένει αλληλέγγυο στον αγώνα « Στολίσκου της Ελευθερίας II » και της Ελληνικής πρωτοβουλίας « Ένα καράβι για τη Γάζα » για την άρση του παράνομου αποκλεισμού της Γάζας μέχρι το λιμάνι της να γίνει ένας ελεύθερος προορισμός και η Μεσόγειος μια ελεύθερη θάλασσα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook