Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ηρακλείου και θέλοντας να τιμήσει την προσφορά των Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών στις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις της πόλης μας, οργανώνει συναυλία με την Μουσική Συντροφιά του Βαγγέλη Σαμαράκη, σε ένα αφιέρωμα στον ποιητή των ναυτικών Νίκο Καββαδία, την Τετάρτη 4  Νοεμβρίου 2015 στις  21:00  στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, με ελεύθερη είσοδο για τους θεατές.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:

“Στην εκδήλωση δεχόμαστε τρόφιμα μακράς διαρκείας και φάρμακα, που δεν έχουν λήξει, τα οποία θα διατεθούν σε κοινωνικούς φορείς της πόλης μας.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ηρακλείου ξεκίνησε την λειτουργία του στην πόλη μας  το 1996 και ήταν το τέταρτο κατά σειρά Περιφερειακό Τμήμα που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Λαμβάνει μέρος σε Υγειονομικές καλύψεις πολιτιστικών εκδηλώσεων και αθλητικών γεγονότων, προσφέροντας Πρώτες Βοήθειες σε όποιον έχει ανάγκη. Κινητοποιείται εκτάκτως όποτε υπάρχει ανάγκη απ την Πολιτική Προστασία του Δήμου Ηρακλείου και της Περιφέρειας Κρήτης και συνεργάζεται με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Λιμενικό Σώμα, την Τροχαία Ηρακλείου κλπ. Επίσης εκπαιδεύει πολίτες, φορείς και Συλλόγους μέσα από πιστοποιημένα προγράμματα Πρώτων Βοηθειών.
Η Σχολή Σαμαρειτών – Διασωστών έχει διάρκεια 15 μήνες κατά τους οποίους οι Δόκιμοι Εθελοντές καλούνται να περάσουν μια εκπαίδευση 500 ωρών θεωρητικών και πρακτικών αντικειμένων. Απ το 1996 έχουν αποφοιτήσει επιτυχώς 850 Εθελοντές Σαμαρείτες – Διασώστες ενώ σήμερα το Σώμα έχει δύναμη 162 ενεργών Εθελοντών. Πρόσφατα ξεκίνησε και η νέα σχολή Δοκίμων Σαμαρειτών – Διασωστών με την συμμετοχή 53 συμπολιτών μας.

Στην συναυλία αφιέρωμα στο Νίκο Καββαδία συμμετέχουν : (Η μελοποίηση των ποιημάτων είναι του Βαγ. Σαμαράκη)
Τραγουδούν ο Γιώργος Κριτσωτάκης, η Αριάδνη Καρέκου – Βασιλάκη, ο Σπύρος Ρουμελιώτης, όπως επίσης η Ρένα Τουτουντζάκη & ο Gabriel Roskos.
Στα φωνητικά είναι η Kristina Eisenlöffel και η Αθηνά Ξυλούρη. 
Μουσική συντροφιά μας κάνουν ο Νίκος Ματζαπετάκης στο μαντολίνο, η Ελένη Δελιούση στο βιολί, ο Αντώνης Νικολιδάκης στο ακορντεόν, ο Γιάννης Καλομοίρης στο μπουζούκι, ο Δημήτρης Μεϊδάνης στο σαξόφωνο και φυσαρμόνικα, ο Νίκος Σκιαδάς στα κρουστά, ο Γιώργος Πιτσούλης στο μπάσο, ο Νίκος Μοσχονάς στα κρουστά και ο Βαγγέλης Σαμαράκης στο πιάνο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook