Υπεγράφη μεταξύ του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων και του αναδόχου Εμμανουήλ Μελάκη η σύμβαση του έργου «Επισκευή και συντήρηση κτιρίου Λιμενικού Σταθμού Κισσάμου» προϋπολογισμού 100.000,00 € με Φ.Π.Α. Το έργο αυτό έχει ενταχθεί από το Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2014 του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2015.

Η κατασκευή του κτιρίου του Λιμενικού Σταθμού Κισσάμου, το οποίο βρίσκεται στη χερσαία ζώνη του Λιμένα Καβονησίου, ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 1993 και έκτοτε δεν έχει συντηρηθεί ουσιαστικά, με αποτέλεσμα να έχει υποστεί σημαντικές φθορές και διαβρώσεις λόγω της γειτνίασης του με την θάλασσα.

Στα πλαίσια του έργου αυτού θα γίνει συνολική επισκευή και συντήρηση του κτιρίου και συγκεκριμένα θα εκτελεστούν οι εξής εργασίες:

1.    Επισκευή-αποκατάσταση όλων των υποστυλωμάτων και δοκών του κτιρίου, των οποίων ο οπλισμός έχει υποστεί διάβρωση.
2.    Επισκευές υδραυλικών και Η/Μ εγκαταστάσεων του κτιρίου.
3.    Αντικαταστάσεις των επικεραμώσεων στους στεγασμένους εξώστες του α’ ορόφου. 
4.    Αντικαταστάσεις των πλακιδίων στους εξώστες του α’ ορόφου και των πλακοστρώσεων στους εξωτερικούς χώρους του ισογείου. 
5.    Επέκταση καθ’ ύψος και επιστεγάση της απόληξης του κλιμακοστασίου. 
6.    Υγρομόνωση και θερμομόνωση στο δώμα του κτιρίου.
7.    Αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων του α’ ορόφου.
8.    Χρωματισμοί εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου.

Η ολοκλήρωση της επισκευής του κτιρίου του Λιμενικού Σταθμού Κισσάμου, αφενός θα βελτιώσει ουσιαστικά τις συνθήκες και το περιβάλλον στο οποίο εργάζεται το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος και στο οποίο εξυπηρετούνται οι χρήστες του Λιμένα και αφετέρου θα συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση της γενικότερης εικόνας και της εύρυθμης λειτουργίας του Λιμένα Καβονησίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook