Η υπόθεση «Στρος Καν» μέχρι πριν από λίγες ημέρες έμοιαζε να είναι ακλόνητη… Ενας «βολικός» κατηγορούμενος (λόγω της αγάπης του για τις γυναίκες), ένα πληγωμένο θύμα και όλα τα στοιχεία να συνηγορούν υπέρ της καμαριέρας. Η μεγάλη ανατροπή όμως ήρθε και η ιστορία από αστυνομική περιπέτεια εξελίσσεται σε ένα θρίλερ συνωμοσίας…

Πλέον η καμαριέρα είναι πολύ πιθανό να βρεθεί στη θέση του Ντομινίκ Στρος Καν, αντιμετωπίζοντας πολύ βαριές κατηγορίες, ενώ δεν είναι απίθανο ακόμα και να απελαθεί, σύμφωνα με δικαστικές πηγές. Αλλωστε κατόρθωσε να εκθέσει όχι μόνο τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ αλλά και ολόκληρο το σύστημα των ΗΠΑ που πέταξε στην αρένα έναν άνθρωπο χωρίς να έχει διασταυρώσει τα στοιχεία. Σύμφωνα με κορυφαίους καθηγητές που διδάσκουν στις Αστυνομικές Ακαδημίες αυτή η υπόθεση δείχνει όντως μία παθογένεια του αμερικανικού συστήματος που συνοψίζεται στο εξής: «Πρώτα τιμωρούμε και μετά ερευνούμε».

Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που συμμετείχαν στην έρευνα, η καμαριέρα φαίνεται πως έπαιξε τον ρόλο της σχεδόν «υποδειγματικά». Ηταν τέτοιος ο πόνος της όταν περιέγραφε τα όσα υποτίθεται ότι της έκανε ο Ντομινίκ Στρος Καν και υπέφερε με τέτοιον τρόπο κατά την εξιστόρηση, που έφερε δάκρυα στα μάτια των ερευνητών!

Πάντως όλοι σπεύδουν εκ των υστέρων να εντοπίσουν τα λάθη στον χειρισμό της υπόθεσης. Όπως λένε, αυτό που λειτούργησε καταλυτικά στην πορεία των λαθών ήταν η πολύ γρήγορη σύλληψη. Δεν είχαν προλάβει καλά-καλά να πάρουν κατάθεση από την καμαριέρα και έσπευσαν να συλλάβουν τον Στρος Καν. Εκείνη τη στιγμή εκτιμήθηκε ότι εάν εκείνος έφευγε από τις ΗΠΑ (υπενθυμίζεται ότι συνελήφθη στο αεροπλάνο, έτοιμος για αναχώρηση) ο αντίκτυπος θα ήταν χειρότερος για τις ΗΠΑ. Επίσης τώρα όλοι λένε, ότι έπρεπε να είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ώστε οι αρχές να έχουν το χρόνο να τσεκάρουν την αξιοπιστία της καμαριέρας προτού τον οδηγήσουν σε ένα κελί.

Απαντήσεις πάντως πρέπει να δοθούν και από το ξενοδοχείο, καθώς προκαλούν έκπληξη οι αποκαλύψεις ότι η καμαριέρα πρόσφερε σεξουαλικές υπηρεσίες στους πελάτες του.

protothema

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook