Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν σήμερα τους Αμερικανούς υπηκόους να αναβάλουν τα «μη αναγκαία» ταξίδια στην Αίγυπτο, λόγω των βίαιων διαδηλώσεων που σημειώνονται στη χώρα αυτή.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί με ανακοίνωσή του τους Αμερικανούς που βρίσκονται ήδη στην Αίγυπτο να αποφύγουν τις μετακινήσεις και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Στην ταξιδιωτική οδηγία σημειώνεται επίσης ότι οι Αμερικανοί δεν θα πρέπει να επιχειρήσουν να πάνε στην αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο, επειδή οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας ενδέχεται να έχουν αποκλείσει τη γύρω περιοχή.

Η Γαλλία κάλεσε τους υπηκόους της που βρίσκονται στην Αίγυπτο να «περιορίσουν» τις μετακινήσεις τους «στις απολύτως απαραίτητες», λόγω της κοινωνικής αναταραχής και των συγκρούσεων που σημειώνονται στη χώρα αυτή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ταξιδιωτική οδηγία για την Αίγυπτο εξέδωσαν επίσης το Βέλγιο, η Γερμανία και η Δανία που καλούν τους υπηκόους τους να αποφεύγουν τις τρεις μεγάλες πόλεις, Κάιρο, Αλεξάνδρεια και Σουέζ, όπου οργανώνονται αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Το βελγικό υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει τους Βέλγους να μην πηγαίνουν στο κέντρο των μεγάλων πόλεων, υπενθυμίζοντας ότι «τα συνήθη μέσα επικοινωνίας, όπως τα (κινητά) τηλέφωνα και το διαδίκτυο ουσιαστικά δεν λειτουργούν». Προσθέτει, πάντως, ότι μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί κανένα πρόβλημα στα παραθαλάσσια θέρετρα.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook