Εκδήλωση αλληλεγγύης από φορείς των Χανίων προς τα μέλη του πληρώματος του πλοίου για τη βοήθεια προς τη Γάζα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ο Ισπανός ευρωβουλευτής Villy Meger τόνισε ότι η ΕΕ και η Ελλάδα με μια πρωτοφανή απόφαση δεν τους επιτρέπει να πλεύσουν προς τη Γάζα για να μεταφέρουν την ανθρωπιστική βοήθεια.

Θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μέχρι να επιτύχουν τον στόχο τους, ενώ έκανε παράλληλα γνωστό ότι σήμερα μέλη του πληρώματος του πλοίου Guernika που βρίσκεται ακινητοποιημένο στο λιμάνι του Κολυμβαρίου θα ταξιδέψουν στην Αθήνα προκειμένου να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους στην Ισπανική πρεσβεία η οποία δεν απαντά στα ερωτήματά τους όσον αφορά τον απόπλου του πλοίου προς τη Γάζα.

Ο Ισπανός ευρωβουλευτής ευχαρίστησε τον Κρητικό λαό για την συμπαράστασή του υποσχόμενος πως θα συνεχίσει μέχρι να πετύχει τον στόχο του.

Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία προς το Λιμεναρχείο Χανίων στο Ενετικό Λιμάνι προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση απόπλου κάθε πλοίου με ανθρωπιστική βοήθεια προς την Γάζα.