Σήμα κινδύνου για την λειτουργία του μοναδικού Σχολείου Ευρωπαικής Παιδείας που υπάρχει σε ολόκληρη την χώρα στέλνουν οι σύλλογοι, διαδασκόντων, γονέκων και κηδεμόνων καθώς και το 15μελές μαθητικό συμβούλιο.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, η κατάσταση πάει απο το κακό στο χειρότερο και για τον λόγο αυτό θα πραγματοποιήσουν ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας στο Ηράκλειο, το πρωί της Τρίτης 3 Νοεμβρίου.

Διαβάστε την ανακιοίνωση:

“Διαχρονικά, και ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, με ευθύνη της τωρινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, οι κοινωνικές δαπάνες ολοένα περικόπτονται και τα κονδύλια για την παιδεία μειώνονται συνεχώς, χτυπώντας μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. 

Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας  παραμένουν τεράστια κενά εκπαιδευτικών, σε ειδικότητες γλωσσικές και μαθημάτων πανευρωπαϊκά εξεταζόμενων στο European Baccalaureate, ενώ παραμένει ζητούμενο η εξασφάλιση επαρκούς κτιριακής εγκατάστασης, η ισότιμη δυνατότητα πρόσβασης των αποφοίτων σε ελληνικά ΑΕΙ/ΑΤΕΙ, καθώς και η έγκαιρη πρόσληψη και πληρωμή των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα την υπολειτουργία του Σχολείου, την επιβάρυνση της εργασίας των συναδέλφων και το κλίμα αβεβαιότητας για την ομαλότητα της σχολικής χρονιάς και το μέλλον του σχολείου.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης (ΠΔΕ) είναι απόλυτα και έγκαιρα ενήμερη για όλα τα προβλήματα του ΣΕΠ, τόσο για αυτά που πηγάζουν από τις ιδιαιτερότητες στην διοίκηση και το πρόγραμμα σπουδών του, που συνδέονται με την πιστοποίησή του να παρέχει το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών και να διεξάγει τις απολυτήριες εξετάσεις European Βaccalaureate, όσο και για αυτά που αποτελούν κοινά προβλήματα με κάθε δημόσιο σχολείο.

Περισσότερο από ποτέ η ύπαρξη του σχολείου είναι σε κίνδυνο, ενώ αυτοί που οδήγησαν το σχολείο σε αυτή την κατάσταση, επικαλούνται ακριβώς αυτά τα προβλήματα ως επιχείρημα για το κλείσιμο του.

Θα το πούμε για μια ακόμη φορά: το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου

    είναι το μόνο δημόσιο σχολείο στην Ελλάδα που ακολουθεί το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Σπουδών και παρέχει δυνατότητα λήψης του Ευρωπαϊκού Απολυτηρίου, 
    είναι το μοναδικό δημόσιο σχολείο που έχει αγγλόφωνο τμήμα
    έχει αξιολογηθεί θετικά για το εκπαιδευτικό του έργο από αρμόδιους ευρωπαίους επιθεωρητές, αξιολόγηση που ωστόσο παραμένει σημαντικές ανεπάρκειες στο θεσμικό πλαίσιο και στο κτιριακό πρόβλημα
    είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την παραμονή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια των Δικτύων (ENISA) –του μοναδικού που εδρεύει στην Ελλάδα. 

Ειδικότερα, για το εκρηκτικό πρόβλημα των κενών στο ΣΕΠ, απαιτούμε  από την ΠΔΕ και το Υπουργείο Παιδείας την άμεση στελέχωση του σχολείου μέχρι το τέλος της εβδομάδας, με προτεραιότητα στους συναδέλφους που συμμετείχαν σε διαγωνισμό της ΠΔΕ και των οποίων ο διορισμός δεν έχει προχωρήσει.

Για τον λόγο αυτό προχωράμε την Τρίτη 3 Νοέμβρη σε ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας, στις 9:00 πμ με αφετηρία την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, και στάσεις στην Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου, με συμμετοχή εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων!

Ο αγώνας μας θα είναι διαρκής και τώρα μόλις (ξανα-) ξεκινάει!”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook