Τελευταία ενημέρωση 13:30

Με καταλήψεις και συλλαλητήρια μαθητών σε όλους τους νομούς της Κρήτης, ξεκίνησε η τρέχουσα εβδομάδα με την σχολική κοινότητα σε όλη τη χώρα να “χορεύει” στο ρυθμό των κινητοποιήσεων. Νωρίς το μεσημέρι, ξεκίνησαν συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις του νησιού, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σήμερα σε όλη την Ελλάδα.

“Μη μας στερείτε το μέλλον” και “Αυτοί που μας κλέψαν τα βιβλία από τα χέρια, μας κατηγορούν ότι μείναμε αδιάβαστοι” είναι μερικά από τα συνθήματα στα πανό μαθητών που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις στα Χανιά.

Δεκάδες μαθητές από σχολεία του νομου, συγκεντρώθηκαν στην πλ.Δημοτικής Αγοράς προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα εκπαιδευτικά κενά και την υπολειτουργία σχολικων μονάδων. Όταν η πορεία έφτασε έξω από το δημαρχείο Χανίων, οι μαθητές πραγματοποίησαν ολιγόλεπτη καθιστική διαμαρτυρία.

Στην συνέχεια πήγαν στην Αντιπεριφέρεια Χανίων και στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου και ολοκληρώθηκε η μαθητική πορεία.

 

Μαζική είναι η συμμετοχή και στο Ηράκλειο ενώ νωρίς το μεσημέρι, εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στην Περιφερεική Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Καταλήψεις σε 51 σχολεία σε όλη την Κρήτη

Εν τω μεταξύ, 51 σχολεία σε όλη την Κρήτη έχουν επιλέξει τον δρόμο πιο δραστικών κινητοποιήσεων μέσα από καταλήψεις σχολικών μονάδων, προσθέτοντας, στα γενικά αιτήματα που αφορούν την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της παιδείας, αιτήματα που σχετίζονται με προβλήματα στην λειτουργία των συγκεκριμένων σχολείων.

Πιο συγκεκριμένα, στο Ηράκλειο τελούν υπό κατάληψη 32 σχολεία, στα Χανιά 9, στο Λασίθι 7 και στο Ρέθυμνο 3.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook