Την πεποίθηση ότι με την αρωγή των εταίρων της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και με ανανεωμένη αποφασιστικότητα η Ελλάδα θα ανακτήσει το συντομότερο δυνατόν την οικονομική κυριαρχία της και θα επιστρέψει στις αγορές το 2014 εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters.

Σχολιάζοντας την αποστολή εμπειρογνωμόνων από την Ευρώπη στην Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι δεν θα τοποθετηθούν ξένοι επιθεωρητές στα υπουργεία για να ελέγχουν την πρόοδο της ελληνικής Κυβέρνησης, ούτε θα αφαιρεθούν αρμοδιότητες από την ελληνική Βουλή, την Κυβέρνηση ή τη δημόσια διοίκηση.

Αναφερόμενος στα πρόσφατα σχόλια του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι η κυριαρχία των Ελλήνων θα μειωθεί δραστικά, ο κ. Βενιζέλος τον χαρακτήρισε μεγάλο Φιλέλληνα ο οποίος αναμφίβολα θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα και την Ευρωζώνη να ξεπεράσουν τα προβλήματα και κυρίως να αποφύγουν τους συστημικούς κινδύνους.

Ο κ. Βενιζέλος είπε τέλος ότι προτεραιότητά του είναι οι αποκρατικοποιήσεις και η μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος και ότι την επόμενη εβδομάδα σκοπεύει να παρουσιάσει ένα σχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τη βελτίωση της είσπραξης των φόρων.

«Η Ελλάδα θα τα καταφέρει επειδή αυτό είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο για την ίδια αλλά και για τη σταθερότητα ολόκληρης της Ευρωζώνης και της παγκόσμιας οικονομίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, τα καλά νέα για την ελληνική οικονομία έρχονται από τον τομέα του τουρισμού καθώς τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι τώρα από το υπουργείο Τουρισμού και την Τράπεζα της Ελλάδας είναι ενθαρρυντικά και δείχνουν αύξηση των εσόδων κατά 10%.

 

in.gr