Η απόφαση για τη λειτουργία του δημοτικού κτηνιατρείου στην περιοχή των Νεροκούρου, παραμένει ως έχει χωρίς καμία αλλαγή και παρά τις επιφυλάξεις και τις ενστάσεις που έχουν εκφράσει κάτοικοι της περιοχής.

Το θέμα συζητήθηκε στο Δ.Σ. Χανίων, μετά από ερώτηση της “Πρωτοβουλίας Πολιτών – Πρώτα ο άνθρωπος” και αφού προηγήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα καταγγελίες και αιχμές για αναδίπλωση της δημοτικής αρχής υπό το βάρος των αντιδράσεων κατοίκων και ψηφοθηρική “αλλαγή πλεύσης” δημοτικών συμβούλων – η “Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο άνθρωπος” είχε φωτογραφίσει σε συνέντευξη τύπου δημοτικούς συμβούλους από την περιοχή – ενώ είχε υπάρξει και σχετική επιστολή κατοίκων την οποία είχε εξασφαλίσει και παρουσιάσει ο φιλοζωικός σύλλογος.

Δε θα αλλάξει η απόφαση δήλωσε ο δήμαρχος

Ο δήμαρχος Χανίων, στην αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου υποστήριξε ότι δεν έχει αλλάξει η αρχική απόφαση του δήμου για τη δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου στην περιοχή των Νεροκούρου απλώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η διαδικασία. Παρόλα αυτά, δήλωσε ότι αν μελλοντικά υπάρξει άλλος κατάλληλος χώρος στο κέντρο, θα εξεταστεί πιθανή μεταφορά. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις καταγγελλίες των προηγούμενων ημερών από το φιλοζωικό σύλλογο αλλά και την αντιπολίτευση, για δική του υπαναχώρηση λόγω των αντιδράσεων των κατοίκων και την πρόθεσή του να δώσει τον χώρο στον πολιτιστικό σύλλογο της περιοχής. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι συνέβη κάτι τέτοιο, δήλωσε ότι δεν ήξερε καν την ύπαρξη της επιστολής των κατοίκων και δήλωσε πως δεν τίθεται για την τοπική κοινωνία λόγος ανησυχίας από τη λειτουργία του κτηνιατρείου.

Η θέση των φιλόζωων

Κατα τη διάρκεια της συνεδρίασης μίλησαν η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου “Η Προστασία των Ζώων”, Νατάσα Μπομπολάκη καθώς και η πρώην κτηνίατρος του δήμου, που επεσήμαναν ότι υπάρχει θέμα άγνοιας, καθώς είναι άλλο το κυνοκομείο και άλλο το κτηνιατρείο. Το δημοτικό κτηνιατρείο που θα δημιουργηθεί στην περιοχή, θα είναι ένας καθαρός, υγειονομικός χώρος ο οποίος δεν θα έχει το ρόλο της κλινικής, δε θα είναι χώρος νοσηλείας, δε θα παραμένουν εκεί τα ζώα ακόμα κι αν έχουν χειρουργηθεί. 

Αντιδρούν οι κάτοικοι

Εκπρόσωποι κατοίκων καθώς και του πολιτιστικού συλλόγου της περιοχής, εξέφρασαν την αντίδρασή τους, υποστηρίζοντας ότι η δημιουργία και λειτουργία του κτηνιατρείου θα υποβαθμίσει την περιοχή, ότι ο χώρος βρίσκεται μόλις 500 μέτρα μακριά από παιδικό σταθμό στον οποίο παιδιά έχουν πέσει θύματα επίθεσης από επιθετικά αδέσποτα και ότι πλέον ο καθένας θα πηγαίνει να εγκαταλείπει εκεί ζώα. Επιπλέον δήλωσαν ότι έχουν φτάσει στα όριά τους με την παράτυπη λειτουργία κυνοκομείου στην ίδια περιοχή.

Επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων

Οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων συμφώνησαν ότι πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα η δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου στη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ άσκησαν κριτική στη δημοτική αρχή.

Η κα. Νάνσυ Αγγελάκη από την παράταξη «Χανιά Μαζί για τον Δήμο μας» έκανε λόγο για αδικαιολόγητη κωλυσιεργία της δημοτικής αρχής και για προθέσεις χωρίς αποτέλεσμα και ζήτησε από τον δήμαρχο με νόημα να ενημερώσει κάποιους συμβούλους του, τι σημαίνει κτηνιατρείο ώστε να μην προκαλούν αυτή την ανησυχία και να μην υπάρχει σύγχυση με την έννοια του κυνοκομείου.

Από την παράταξη «Δημοτική Πρωτοβουλία 100/5 – Ενωμένοι Χανιώτες» καθώς και από την «Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο άνθρωπος» υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα να επισπευστεί η δημιουργία και λειτουργία του δημοτικού κτηνιατρείου στα Νεροκούρου.

Ο κ. Νίκος Παπαντωνάκης, από τη «Λαϊκή Συσπείρωση Χανίων» τόνισε ότι η ανησυχία των κατοίκων οφείλεται είτε στην ύπαρξη κάποιων επιθετικών ζώων σε αγέλες είτε στο γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν άλλα οικόσιτα ζώα, όπως πτηνά και τα βλέπουν σκοτωμένα από αδέσποτα χωρίς να μπορούν να βρουν το δίκιο τους, ωστόσο όπως τόνισε δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος από το κτηνιατρείο.

Ο κ. Ρίζος τοποθετήθηκε και αυτός θετικά στη δημιουργία του δημοτικού κτηνιατρείου στην περιοχή ενώ καυτηρίασε την καθυστέρηση και τον παραλογισμό που δημιουργήθηκε με την πρόσληψη και απασχόληση κτηνιάτρου το προηγούμενο χρονικό διάστημα χωρίς ωστόσο να έχει προλάβει ο δήμος να λειτουργήσει το κτηνιατρείο – τώρα πλέον έχει λήξει η σύμβαση της κτηνιάτρου…

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αντιδήμαρχος Χανίων, Μανώλης Κεμεσίδης, ο οποίος είναι από τη Δ.Ε. Ελ. Βενιζέλου, εξέφρασε διαφορετική άποψη τονίζοντας ότι το δημοτικό κτηνιατρείο πρέπει να γίνει στο κέντρο της πόλης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook