Πλοιάριο με 22 λαθρομετανάστες μεταξύ των οποίων και παιδιά, εντόπισαν τα ξημερώματα σκάφη της Frontex και του Λιμενικού Σώματος, Βόρεια της Γραμβούσας Κισάμου.

Συγκεκριμένα, και όπως ανακοινώθηκε απο το Λιμενικό Σώμα, χθες το μεσημέρι, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ύπαρξη σκάφους με 35 αλλοδαπούς επιβαίνοντες, το οποίο είχε ξεκινήσει πριν δύο ημέρες από τις ακτές της Τουρκίας και βρίσκεται σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κρήτης.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες από περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με τη συνδρομή του Ισλανδικού περιπολικού που συμμετέχει σε επιχειρήσεις φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων μας, σε συνεργασία με τον οργανισμό «FRONTEX».

Βραδινές ώρες το Ισλανδικό περιπολικό εντόπισε το δικάταρτο ιστιοπλοικό σκάφος «TURMAN» σημαίας Τουρκίας, στη θαλάσσια περιοχή 10 ν.μ. δυτικά της ν. Γραμβούσας, με εικοσιτέσσερις (24) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα.

Το  σκάφος οδηγήθηκε πρωινές ώρες σήμερα στο λιμάνι της Σούδας Χανίων, όπου διαπιστώθηκε ότι από τους εικοσιτέσσερις (24) αλλοδαπούς, οι δύο, ηλικίας 27 και 30 ετών αντίστοιχα, φέρονται ως διακινητές και οι οποίοι συνελήφθησαν.

Τα 22 άτομα που επέβαιναν στο σκάφος δηλώνουν Αφγανοί και προ το παρόν κρατούνται στο παλιό δημαρχείο της Σούδας όπου η Αντιπεριφέρεια Χανίων έστειλε νερά και τρόφιμα για τις πρώτες ανάγκες, ενώ υπάρχει έντονος προβληματισμός για την εξεύρεση κατάλληλου καταλύματος καθώς πρόκειται για οικογένειες με τουλάχιστον επτά παιδιά.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, ενώ το σκάφος κατασχέθηκε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook