Συνελήφθη, σήμερα  το πρωί σε περιοχή του Δήμου Βιάννου, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Βιάννου και Πύργου, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, σε συνεργασία με Δασοφύλακες του Δασοφυλακείου Αμιρά, 50χρονος, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ζωοκλοπής και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας ζώων.

Ειδικότερα, σήμερα  το πρωί, πραγματοποιήθηκε έλεγχος, σε ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας του 50χρονου, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις της Αστυνομικής Διάταξης περί ζωοκλοπής. Επιπλέον βρέθηκαν τρείς σκύλοι ιδιοκτησίας του, δεμένοι με αλυσίδα, δίπλα σε δύο μεταλλικά βαρέλια, χωρίς κατάλληλο κατάλυμα για να προστατεύονται από τις καιρικές συνθήκες, στις οποίες ήταν εκτεθειμένοι.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε έλεγχος και σε άλλο ποιμνιοστάσιο, όπου  βρέθηκαν, εντός του περιφραγμένου χώρου 4 μεταλλικά πλέγματα περίφραξης (σε υπαίθριο χώρο) και ακόμη 25 μεταλλικά πλέγματα περίφραξης  (τοποθετημένα στην περίφραξη βοσκότοπου ιδιοκτησίας του).

Τα εν λόγω μεταλλικά πλέγματα, αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από Δασοφύλακες του ανωτέρω Δασοφυλακείου, ως μέρος της περίφραξης που είχε τοποθετηθεί από το Δασονομείο Καστελλίου σε περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Αμιρά και είχαν αφαιρεθεί κατά το χρονικό διάστημα από 25.02.2013 έως 10.03.2013.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου, ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook