Αύριο Τετάρτη 6 Ιουνίου θα δώσει ο ΟΦΗ την πρώτη του δικαστική μάχη για τη δικαίωση του στο θέμα της αδειοδότησης με στόχο την συμμετοχή του στο νέο πρωτάθλημα της Super League. 
Η ΠΑΕ ΟΦΗ προσέφυγε την Παρασκευή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ το οποίο όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη το πρωί στις 10 θα εκδικάσει την υπόθεση τα αιτήματα της κρητικής ομάδας. 
Η προσφυγή του ΟΦΗ στο Διαιτητικό Δικαστήριο έχει δύο σκέλη. Στο πρώτο σκέλος η κρητική ομάδα θέλει να προσβάλει τις αποφάσεις της Super League (28/6/2011) και της Football League (1/7/2011) που δεν έκαναν δεκτή την πρόταση της ΕΠΟ για μη ισχύ των αδειοδοτήσεων στη Football League. 
Στο δεύτερο σκέλος η ΠΑΕ ΟΦΗ ζητάει από το Διαιτητικό Δικαστήριο να κριθεί παράνομη η απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσων Αδειοδότησης της ΕΠΟ ζητώντας να επανακριθεί-επανεξεταστεί η αίτηση άδειας συμμετοχής στο πρωτάθλημα Α’ Εθνικής 2011-2012.
Ο ΟΦΗ λοιπόν θα πάει στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ την Τετάρτη με διπλό στόχο είτε για μη ισχύ των αδειοδοτήσεων είτε για επανεξέταση του φακέλου του από την Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ υπό την σωστή σύνθεση της χωρίς τη συμμετοχή του κ. Σμαϊλη σε αυτή. 
Εάν το διαιτητικό δικαστήριο δηλώσει αναρμόδιο και για τις δύο περιπτώσεις η απαντήσει αρνητικά στα αιτήματα της ΠΑΕ ΟΦΗ τότε η κρητική ομάδα θα πάει την Πέμπτη το πρωί στο Εφετείο Αθηνών όπου είναι προγραμματισμένη να εκδικαστεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της κρητικής ΠΑΕ με την οποία ζητάει την επανεξέταση του φακέλου της από την Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων με τη σωστή της σύνθεση. 
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Δευτέρα το βράδυ πάντως ξεκαθάρισε ότι πρόθεση της Ομοσπονδίας είναι το θέμα του ΟΦΗ να τελειώσει πριν φτάσει η μέρα της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων της κρητικής ομάδας . 
Οπότε βάσει των λεγομένων του η αυριανή μέρα θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το αν ο ΟΦΗ μπορεί να ελπίζει βάσιμα στην άνοδο του στη Super League. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook